Aanbieding van het het jubileumcadeau aan Grolvoorzitter Hans Scheinck. Foto: Marcel Houwer
Aanbieding van het het jubileumcadeau aan Grolvoorzitter Hans Scheinck. Foto: Marcel Houwer

Jubileumcheque van 43.700 euro voor SV Grol

Ook blijvende gedenksteen op sportpark Den Elshof

GROENLO - De jubileumcommissie 'S.V. Grol 100 jaar' heeft tijdens de afgelopen zondag gehouden Nieuwjaarsreceptie van de Groenlose voetbalclub voor een daverende verrassing gezorgd. Ter afsluiting van het succesvol verlopen jubileumjaar 2018 werd de vereniging in het Sportcafé op het sportpark Den Elshof onder grote belangstelling een cheque aangeboden ter waarde van 43.700,00 euro, alsmede een blijvende gedenksteen, te plaatsen bij de ingang van het sportpark.

Het was jubileumvoorzitter Theo Huijskes, die na een inleidend dankwoord bijgestaan door een compleet, uit jongens en meisjes bestaand pupillenteam, cijfer voor cijfer het prachtige geldbedrag tevoorschijn liet komen. Een al met al geslaagde apotheose ter algehele, finale afsluiting van een voor veel mensen gedenkwaardig eeuwfeest en tegelijkertijd een sprankelende opening van een nieuw kalender- en voetbaljaar.

Het mooie geldbedrag, waarvan de hoogte met name tot stand is gekomen dankzij een grootscheepse jubileumloterij, alsmede als gevolg van het succes van het uitgebrachte jubileumboek, waarvan de gehele oplage is uitverkocht, komt ten goede aan het binnenkort uit te voeren hernieuwde kunstgrasproject op het sportpark Den Elshof. Om die reden werden de voor het geldbedrag benodigde elf cijfers en tekens door 'elf' pupillen één voor één op 'elf' stukken kunstgras gepresenteerd.

Elf hoogtepunten
De gedenksteen met een afmeting van 100 bij 100 centimeter werd vooralsnog via een powerpointpresentatie aangeboden, maar zal bij een nog nader te bepalen gelegenheid op het sportpark Den Elshof in de daarvoor aangewezen muur worden gefreesd en gemetseld.

Namens het jubileumbestuur en de daaronder ressorterende drie werkgroepen liet Huijskes nog even in een korte uit 'elf' hoogtepunten bestaand overzicht het afgelopen jubileumjaar de revue passeren. Het betrof hier de volgende elf items: officiële opening jubileumjaar 2018, presentatie fullcolour-voetbalplaatjesboek voor de jeugd, grootscheepse jubileumloterij, stijlvolle herdenkingsdienst in het kader van 100ste verjaardag, presentatie en uitreiking jubileumboek, jubileumreceptie, jubileumfeestavond, sportief jubileumfestijn voor alle jeugdleden, speciale oecumenische viering, de grote finale, en presentatie en uitreiking jubileum- cheque en cadeau.

Nieuwjaarstoespraak
In zijn Nieuwjaarstoespraak liet Grolvoorzitter Hans Scheinck weten dat het op een aantal terreinen binnen de vereniging beter kan en moet. "Ondanks voorkomende, niet welkome strubbelingen en de bij vlagen tegenvallende sportieve prestaties, kan de club nog steeds worden aangemerkt als één grote familie. Alhoewel ik hierbij moet aantekenen dat ik wel een aantal keren per jaar wil ontkennen een familielid te zijn", aldus Scheinck, die daarbij wilde aantekenen dat de vele ontwikkelingen in de wereld niet aan de voetbalgemeenschap Grol voorbij gaan. "Wij mogen gelukkig zijn dat wij als S.V. Grol nog circa 400 vrijwilligers ter beschikking hebben, die ook met de tijd meegaan en in staat zijn de vereniging constant vooruit te brengen." Doelende op de op 11 november in carnavalstenue gespeelde, verloren thuiswedstrijd tegen Ruurlo, merkte de Grolpreses nog wel op dat hij na het jubileumfeest ook weer graag een keer een feestje met Grol 1 wil bouwen. "Wanneer onze hoofdmacht de laatste zes wedstrijden net zo voetbalt als in de eerste zes wedstrijden en in het laatste duel niet in zwembroek het veld op komt, zou het ook nog wat kunnen worden."

Nieuwjaarsloop 2019
De 38ste editie van de Nieuwjaarsloop, in het seizoen 1981-1982 in het leven geroepen door voormalig Grol 1-trainer Chris te Winkel uit Doetinchem, leverde een overwinning op voor Max de Vries, tevens winnaar van de Nieuwjaarsloop 2018. Tot eigenlijke winnaar van de Nieuwjaarsloop 2019 moet Eddy Lamers aangerekend worden, zij het dat hij geen lid is van S.V. Grol. In totaal namen 230 lopers deel aan de Nieuwjaarsloop van S.V. Grol. Ook deze keer konden de deelnemers aan de loop kiezen uit de korte afstand van 3½ kilometer of de lange afstand van 10 kilometer en ook nu voerde de loop door het prachtige landschap van Zwolle.

Meer berichten