Huub Wieggers  en Steffen Olijslager
Huub Wieggers en Steffen Olijslager (Foto: Jos Betting)

Huub Wieggers Tuinideeën wordt Tuin ID Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Huub Wieggers Tuinideeën is al sinds jaar en dag een begrip in de tuinwereld van Oost Gelre en omgeving. Per een januari veranderde het hoveniersbedrijf zijn naam in 'Tuin ID Lichtenvoorde'. De reden hiervoor is dat het bedrijf vanaf deze datum uitgebreid werd met een tweede eigenaar. Steffen Olijslager mag zich mede-eigenaar noemen en zal samen met Huub Wieggers Tuin ID Lichtenvoorde gaan runnen.

Door Dinès Quist

Hovenier Huub Wieggers maakt al ruim 23 jaar mooie tuinen. Huub begon zijn bedrijf op de voormalig rozengaard van Joop Kruup. Beter bekend als 'Rozen-struuken Jopie'. "Het schuurtje van Joop hebben we nog steeds in gebruik." Verder is er niet veel meer te zien van de rozengaard. De oude tuinkas heeft plaats gemaakt voor een kapschuur met zonnepanelen, zodat de machines opgeladen kunnen worden met duurzame stroom.

Duurzaamheid past goed bij de werkwijze zoals de kersverse mede-eigenaar Steffen Olijslager het graag ziet. "In deze tijd hoor je rekening te houden met het milieu, ook in ons vak. We werken zoveel mogelijk met machines op accu." Met zijn 23 jaar vormt Steffen de jonge helft van het eigenaarsduo. Ze zijn geen vreemden van elkaar, want Steffen werkt al vier jaar bij het hoveniersbedrijf. Hierdoor verandert er voor de klant dus weinig. Even heeft hij met de gedachten gespeeld voor zichzelf te beginnen tot Huub hem de gelegenheid bood mede-eigenaar te worden. "Ik ben blij met deze ontwikkeling," vertelt Steffen. "Op deze manier hoef ikzelf geen nieuwe klantenkring op te bouwen en is het fijn om met collega`s te werken. Zowel voor de sociale- als de praktische kant, want vooral tuinen aanleggen is zwaar werk, waar je vaak meerdere handen bij nodig hebt."

Samen hebben ze al heel wat tuinen in Oost Gelre en omgeving omgetoverd. De mannen delen hun liefde voor het vak dat een grote variëteit kent. "We ontwerpen, bestraten, beplanten, leggen vijvers-, verlichting- en beregening aan. Geen tuin is hetzelfde en het is steeds weer een uitdaging er iets moois van maken en de klant tevreden achter te laten," vertelt Steffen. Door de krachtenbundeling, de ervaring van Huub en de vernieuwende ideeën van Steffen, krijgt hun ambitie ruimte, meer werknemers aan te nemen om zo meer projecten tegelijk te kunnen doen. Huub ziet de toekomst van zijn bedrijf rooskleurig in. "Steffen is energiek en creatief, het is fijn dat hij mijn bedrijf kan voortzetten als ik ooit stop."

Dit artikel wordt u aangeboden door Tuin ID Lichtenvoorde. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten