Foto:
Columns

Frank Zand | Het kan nog

Allereerst de allerbeste wensen voor dit allerlaatste jaar. Het kan nog.

Allernieuwste bedoel ik dan, echt allerlaatste zou natuurlijk wel kunnen, zeker voor Grollenaren met die megamestvergister en gevaarlijke verkeersknooppunten.
Gelukkig komt er een deeltijddominee, samen met Winterswijk, die gaat in overleg met boven zien wat-ie doen kan.

Het is maar een datum natuurlijk, 1 januari 2019. Hier in onze streken - Oost Gelre en de rest van het noordelijk halfrond - wel min of meer samenvallend met de kortste dag en de langste nacht.
En nu is het alweer week 2. De eerste voornemens zijn al gesneuveld. De rest sneuvelt waarschijnlijk voor het einde van deze maand.
In week 1 lag het trouwens een keer niet aan de bezorg(st)er dat de Elna of Groenlose Gids niet op de mat lag, ze zijn gewoon niet verschenen in week 1.

Die week 1 begon dit keer al op maandag 31 december 2018. Raarr. Je kunt die week natuurlijk op dinsdag 1 januari laten beginnen, maar dan heb je een week van 6 dagen. En wat dan te doen met maandag de 31ste? Een verlengde week 52 van 8 dagen maken?
De mooiste oplossing zou zijn, geen van beiden. Ze hadden van die maandag een dag van moeten maken die nergens bij hoort, althans niet bij een week. Een niemandsdag, een transdag.

Het laatste vuurwerk is inmiddels hopelijk op. Hoewel ik door het hele jaar af en toe wel vuurwerk hoor in ons uitdagingswijkje.
Echte uitdagingen hebben zich rond de jaarwisseling trouwens niet voorgedaan in onze gemeente; voor zover ik weet tenminste, ik heb vorige week ook geen krant gehad natuurlijk.
Er is geen auto in brand gestoken, geen hulpverlener bestookt met vuurwerk.

(Mensen die hulpverleners lastig vallen of erger gun ik trouwens op hun eigen moment of need een net iets te lange aanrijtijd.)

Het te vele kerstbrood ligt al vele dagen in de diepvries en kan er over een paar maanden weer uit als paasbrood. Gelukkig heet het religieus heel neutraal feestbrood.

Ik heb geen koude nieuwjaarsduik genomen en ook niet meegedaan met de Beltrumse survival. Ik vind wat ik doe al survivalachtig genoeg. Elke week maar scoren, als is het met een kortere dan die van de ons vorig jaar ontvallen Libero.
Soms lukt me dat niet, met het klimmen der jaren neemt de scoringsfrequentie af. Shit, is het nu al zover?

Ik hoor net dat ik (in elk geval in Groenlo) op een carnavalspagina sta ... te laat. Daarover volgende week dan maar meer, het kan nog. Ik ga dit jaar trouwens verkleed als totale gek, Cees van der Staaij of zo.

Meer berichten