Eerste Havenwedstrijd 2019 voor gastvisser Henk Roskam

GROENLO/ELBURG - Voor het derde jaar op rij heeft de GHV een vergunning kunnen bemachtigen voor de haven van Elburg. De lokale vereniging HSV de Poepenkolk vist elke zaterdag in de maanden november tot en met maart wedstrijden die vrijwel direct vol zitten. De afgelopen jaren is er ook al door leden van de GHV en gastvissers gevist. De vijfuurswedstrijd van afgelopen zondagochtend had twintig deelnemers die samen meer dan 330 kilogram vis vingen. Tien deelnemers zaten in het 'kommetje' (vak A) en tien op de middensteiger. (vak B). De dieptes varieerden nogal: aan de jachthaven (vak A) van 0,75 meter tot 1,5 meter en op de middensteiger van 1,5 meter tot 2 meter. De te bevissen afstand lag in beide vakken tussen de 3 meter en 4 meter. Henk Roskam was de beste van de dag.

De meeste deelnemers weten inmiddels al dat de kunst van het havenvissen is om constant kleine beetjes aas, hennep en casters (verpopte maden) te brengen om de vis te lokken en daarna aan de praat te houden. Aangezien er op een goede dag meer dan 300 vissen worden gevangen (door de echte havenvissers) is het zaak om de vis zo snel mogelijk op de kant te hebben.
Zoals verwacht kwam er heel veel vis boven water. Meerdere deelnemers scoorden met ruim 150 vissen en een enkele uitschieter zat boven de 200 stuks. Op de middensteiger werd ook veel maatvoorn en enkele grote voorns gevangen. In het kommetje was er meer grove vis en werden grotere aantallen gevist. Na het wegen kwam vak A tot ruim 182 kilo en vak B tot ruim 151 kilo.
Gastvisser Henk Roskam was met 36.000 gram de nummer 1 in vak A en werd ook eerste in de totaalstand. In vak B was GHV'er Dicky Dibbets de beste met 23.380 gram, hij werd tweede in het totaaloverzicht.

De eerstvolgende havenwedstrijd wordt gevist op zondag 10 februari.
Daarvoor nog komt Jan van de Bovenkamp op de nieuwjaarsreceptie een lezing geven over het vissen in een haven: woensdag 23 januari om 20.00 uur in de kantine van de Grolse Boys.


http://www.visseningroenlo.nl

Meer berichten