HV Grol DS1 lang niet sterk genoeg voor Combinatie '64

Algemeen

Grolse handbalsters onderuit met 11-24

GROENLO - Zaterdagavond speelden de dames van HV Grol een thuiswedstrijd tegen Combinatie '64 uit Losser. De uitwedstrijd in Losser werd door Grol nog gewonnen met 11-14. Maar dat in het verleden behaalde resultaat bleek geen enkele garantie voor de return.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat er een ander Combinatie stond dan destijds in Losser. De dames van Grol hadden er de handen meer dan vol aan. Verdedigend stond het redelijk goed met een goed keepende Kim in het doel. Toch speelde Combinatie zich naar een 0-4 voorsprong. Aanvallend lag het probleem bij de Grolse dames, pas na 15 minuten werd het eerste doelpunt gescoord. De aanvallen waren in het begin zonder overtuiging en daardoor was er te weinig dreiging om het de verdediging van de tegenstander lastig te maken. Na wat wisselingen ging het beter lopen bij Grol, het bood beter partij en kwam dichterbij. Een paar minuten voor rust was het weer een wedstrijd en was Grol teruggekomen tot 7-10. Helaas was Grol niet alert genoeg in de slotfase van de eerste helft en dit kostte twee doelpunten waardoor de ruststand 7-12 werd.
In de pauze werd afgesproken om de tweede helft met meer lef en overleg te spelen, want de achterstand leek nog te overbruggen. Grol scoorde de 8-12, maar het team was niet bij machte om dichterbij te komen. Tot een stand van 10-15 was er nog hoop, maar in de fase daarna speelde Grol aanvallend ver onder de maat en wist nog maar één keer te scoren. Combinatie gooide alle remmen los gooide en wist nog negen keer te scoren. Hierdoor speelde het team uit Losser zich naar een verdiende forse overwinning van 11-24.
Grol mag zich de komende week voorbereiden op de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag, in Hengevelde tegen WHC 2.

Hardwerkend HV Grol DS2 neemt punten mee
Een andere Lossers-Grolse ontmoeting viel wel naar de Grolkant: Combinatie '64 DS3 – HV Grol DS 2 werd 12-22. In de rust stond het 4-8 in het voordeel van de gasten uit Groenlo.
Volgende week speelt dames 2 wederom een uitwedstrijd. Deze keer tegen de Stormvogels in Haaksbergen, op zondag 20 januari om 13.40 uur.

Monsterzege voor A1-jeugd HV Grol
Grol DA1 haalde in de eerste thuiswedstrijd dit jaar flink uit en overklaste OBW DA2 met 34-12. De meiden liggen nog steeds op koers voor een eventueel kampioenschap. Zaterdag 19 januari spelen ze uit tegen Reehorst.