Een beeld van de met kleurrijke ballonnen versierde Goudsmitstraat in hartje Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de met kleurrijke ballonnen versierde Goudsmitstraat in hartje Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Carnaval steeds kleurrijker

Algemeen

Ballonnenfonds vaste waarde

Door Theo Huijskes

GROENLO - Inmiddels al weer enkele jaren geleden was het Erik Mentink, coördinator van Groenlo Vestingstad Promotion en daarnaast namens carnavalsvereniging De Knunnekes stadsprins in 2012, die ten behoeve van het Grolse carnavalsfestijn een Ballonnenfonds in het leven riep. Een initiatief dat in de afgelopen jaren tijdens het festijn voorafgaande aan Aswoensdag met name zichtbaar zijn vruchten heeft afgeworpen. Dankzij de duizenden ingebrachte ballonnen presenteert Groenlo zich tijdens de zogenoemde 'drie dolle dagen' nu al jaren achtereen als niet alleen een kleurrijke, maar bovenal een sfeervolle carnavalsveste, waaraan zowel de actieve als de passieve carnavalisten veel plezier beleven.

Een eerder geïntroduceerde fietsroute is volgens Mentink niet meer nodig. "De echte liefhebbers van de versierde straten, huizen en gebouwen weten inmiddels de plekken wel te vinden waar zij aan hun trekken kunnen komen. Zoals het met carnaval met alle onderdelen van het programma het geval is, wordt de belangstelling voor de versierde buurten en objecten ieder jaar alleen maar groter. Kijk alleen nog maar naar het afgelopen jaar. Het succes bij zowel jong als oud was enorm." Mentink zuigt dit niet uit zijn carnavalsduim. Het waren in 2018 immers meer dan negentig straten, scholen en carnavalsgroepen, die een beroep hebben gedaan op het Ballonnenfonds. "Bovendien zijn alle ballonnen gesponsord en daar zijn wij heel blij mee", aldus Mentink.

Ballonnen welkom
Hij vervolgt: "Desalniettemin wordt het ieder jaar wel een stuk moeilijker om grote aantallen ballonnen in het fonds te krijgen. Daarom kunnen wij nog steeds ballonnen gebruiken. Zij die bereid zijn om ballonnen beschikbaar te stellen, zijn van harte welkom en kunnen contact met ons opnemen via info@groepsuitjesgroenlo.nl."

Ballonnen aanvragen
In het eerste weekend van maart zal Groenlo er derhalve kleurrijk uitzien en zal het voor de carnavalist een lust voor het oog zijn om tijdens de carnavalsdagen door al die versierde straten te fietsen of te wandelen. "Om dit met elkaar te kunnen realiseren, bestaat er voor straten, scholen en carnavalsgroepen tot 15 februari aanstaande de gelegenheid om ballonnen aan te vragen bij het Ballonnenfonds. Let wel, dit kan uitsluitend via info@groepsuitjesgroenlo.nl. Belangstellenden dienen in de desbetreffende mail wel de straatnaam, school en/of groep te vermelden met daarbij de naam van de contactpersoon, alsmede vanzelfsprekend het aantal ballonnen dat men nodig heeft. Na februari 2019 worden geen aanvragen meer in behandeling genomen. Voor carnavalsgroepen, die meedoen aan de optocht op carnavalszondag, is het zelfs mogelijk om ook nog de gewenste kleuren aan te geven. Na binnenkomst van alle aanvragen, zullen alle beschikbare ballonnen eerlijk verdeeld worden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant