Prins Bram te Brake (r) en adjudant Pieter ten Have zijn de nieuwe hoogheden van de Jonge Nölepeters uit Lievelde. Foto: Kyra Broshuis
Prins Bram te Brake (r) en adjudant Pieter ten Have zijn de nieuwe hoogheden van de Jonge Nölepeters uit Lievelde. Foto: Kyra Broshuis

Prins Bram en adjudant Pieter regeren over Lievelde

Algemeen

LIEVELDE- In het bekende Nölershol, de grote zaal van Loco in Lievelde, zijn vrijdagavond Bram te Brake (25) en Pieter ten Have (26) onthuld als het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Jonge Nölepeters uit Lievelde. Prins Bram en adjudant Pieter zijn geboren en getogen zijn in het Oost Gelrese kerkdorp en kennen elkaar al hun leven. “We hebben nog samen in de box gezeten”, zo vertellen de nieuwe hoogheden die naast elkaar opgroeiden in ‘hartje Lievelde’.

Door Kyra Broshuis

‘t Grieze Veld
Het duo is onthuld tijdens het altijd druk bezochte prinsenbal waar eerst afscheid werd genomen van Luuk Weenink en Jitske Schuurmans die het afgelopen jaar het prinsenpaar vormden.

De Jonge Nölepeters hielden vrijdagavond hun eer hoog en zorgen weer een fantastische onthulling. De vele aanwijzingen op social media werden aangevuld middels een prachtige film over ‘’t Grieze Veld’ en de oude veldwachter. De film ging naadloos over op de act op het podium en het was vervolgens de eer aan president Robbert Konings om het nieuwe prinsenpaar bekend te maken. Het motto van de nieuwe hoogheden luidt: 'Wi'j bunt neet te stoppen’.

Buurtverenigingen
Lievelde kent een lange traditie van carnaval vieren en de vereniging heeft goede contacten met gelijkgestemden in de omliggende plaatsen. Traditiegetrouw zijn ook dan ook de bevriende buurtverenigingen aanwezig. Naast de Eumkes, de Vènesikke, de Zandbieters en de Knunnekes zijn dit jaar ook voor het eerst Bacchus uit Eibergen en de nieuwe carnavalsvereniging de Ketsmennekes uit Mariënvelde van de partij. Het carnaval in Lievelde leeft enorm en dat is de danken aan de vele enthousiaste vrijwilligers van met name De Jonge Nölepeters. Lievelde kent daarnaast ook nog De Mini Nölepeters en 'oudere' Nölepeters. Zij hebben ook weer hun eigen prinsenpaar.

Volle agenda
Prins Bram en adjudant Pieter kunnen zich opmaken voor een bomvol carnavalsseizoen. De agenda voor de Lieveldse carnavalisten ziet er als volgt uit: 23 februari carnavalsbal de Vènesikke in Vragender, 1 maart carnavalsbal KK-SOOs in Lichtenvoorde, 1 maart Eumkesbal in Zieuwent, 2 maart carnavalsbal De Jonge Nölepeters in het Nölershol, 3 maart Frühshoppen bij de Maispotters in Voor-Beltrum, 3 maart optocht van de Mini-Nölepeters in Lievelde en kindercarnaval in het Nölershol, 3 maart Spätshoppen De Jonge Nölepeters bij de Barbier in Lievelde, 4 maart Frühshoppen De Jonge Nölepeters in het Nölershol, 4 maart Rosenmontag van De Nölepeters in het Nölershol, 5 maart Tulpendinsdag dweilen in Groenlo en 5 maart Seniorenbal van de Nölepeters, De Jonge Nölepeters en de Mini Nölepeters in het Nölershol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant