Handbalsters Grol 1 winnen afgetekend

Algemeen

GROENLO - HV Grol Dames 1 speelde zaterdagavond tegen Stormvogels Dames 1. In de thuiswedstrijd in sporthal Den Elshof wisten de dames van HV Grol wat ze moesten doen: winnen. Met twee punten minder dan Grol op de ranglijst waren ook voor de gasten uit Haaksbergen de belangen echter groot.

Stormvogels opende de score, daarna ontstond er een gelijk opgaande partij handbal waarin beide teams niet veel voor elkaar onderdeden. Voorzichtigheid en geen fouten maken was aan het spel te zien de insteek. Tot een stand van 7-7 gaven beide teams elkaar geen strobreed toe. Ondanks enkele kleine schoonheidsfoutjes stond de verdediging van Grol weer als een huis en keepster Pascalle was terug van een blessure. In de slotfase van de eerste helft speelde Grol twee mooie aanvallen uit en scoorde hiermee, zodat de rust werd ingegaan met een 10-8 voorsprong. Bij Grol heerste in de rust het gevoel dat er meer in zat, de dames straalden dit uit op het veld en de eerste drie aanvallen in de tweede helft werden omgezet in doelpunten, 13-8. Dit gaf zoveel zelfvertrouwen dat in het verdere verloop van de tweede helft Grol alle schroom van zich afgooide en vrijuit ging spelen. Het trouwe publiek werd getrakteerd op een uitstekende partij handbal en het was mooi te zien dat door een goede instelling het team zichzelf beloonde met fraaie aanvallen. Ook verdedigend bleef het compact spelen. Iedereen aan Grol-zijde deed een duit in het zakje en bij het laatste fluitsignaal stond het 21-13. Zo werd met twee belangrijke punten de kleedkamer opgezocht.
Volgende zondag spelen de dames van Grol een uitwedstrijd in het Twentse Geesteren tegen Stevo.

HV Grol D B1 – Udi 1896 D B1
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen D B1 van Grol en Udi 1896 op het programma. In de eerste helft van de competitie verloor Grol net met 8-7. Vanaf het begin was het nu een gelijk opgaande wedstrijd, die heen en weer ging maar waarin weinig gescoord werd. Na tien minuten spelen stond er nog maar een 0-1 score op het scorebord. Dit gaf wel aan dat het hier gaat om twee zeer goed verdedigende teams ging, die echter moeite hadden om te scoren. Veel ballen werden overgegooid. Grol ging de rust in met een 3-4 achterstand. Verdedigend zat het wel goed, maar aanvallend moest er meer bewogen worden waardoor er gaten zouden komen om te scoren. Waar Grol normaal moeite heeft om de tweede helft te starten ging het er nu meteen vol tegenaan. Toch kwam het op een 4-7 achterstand. Door een positieve wedstrijdinstelling leek Grol echter vleugels te krijgen kregen en werd de achterstand omgebogen naar een 8-7 voorsprong. Met nog acht minuten op de klok was dit vasthouden een hele opgave, maar de voorsprong werd uitgebreid naar 9-7, wat meer lucht dus. Udi kon nog terugkomen tot 9-8. Het was de eindstand en de punten waren voor Grol.

HV Grol E1 - Huissen HV E2
Afgelopen zondag stond ook de thuiswedstrijd van de meiden van HV Grol E2 tegen Huissen E2 op het programma. Na een korte opwarming scoorden de meiden van Grol. Vervolgens voorkwam Berbe namens Grol in de volgende minuten drie doelpunten. Huissen liet het hier niet bij zitten en scoorde ook. Binnen tien minuten stond het 1-1, maar direct daarna scoorde HV Grol de 2-1. De meiden van Huissen kwamen echter snel terug en zorgden dat de stand weer gelijk werd: 2-2. Het eerste kwartier van de eerste helft komt Huissen nog terug tot 2-4 en uiteindelijk bleven de gasten uit Huissen de voorsprong behouden. Ruststand: 5-8. In de tweede helft bleven de Grol-meiden strijden, de verdediging was beter dan in de eerste helft, maar Huissen was eenvoudigweg te sterk.