Jubilerende muzikaal leiders MVG gehuldigd

Boven jubilaris Marcel Loff en onder jubilaris John Sonderen. Foto’s: Theo Huijskes
Boven jubilaris Marcel Loff en onder jubilaris John Sonderen. Foto’s: Theo Huijskes

Marcel Loff en John Sonderen 12½ jaar in dienst

Door Theo Huijskes

GROENLO - Twee vooraanstaande muzikaal leiders van Muziekvereniging Groenlo (MVG) werden in de afgelopen week uitgebreid in de bloemetjes gezet vanwege een 12½-jarig dienstverband. Dit eerbetoon betrof allereerst Marcel Loff, die de leiding heeft over het A-orkest van de vereniging, heden ten dage het Vestingstadorkest geheten. Twee dagen later was het John Sonderen, de muzikaal leider van de totale slagwerkafdeling binnen de Grolse muziekvereniging, die de eer te beurt viel om te worden gehuldigd. Beiden werden toegesproken door verenigingsvoorzitter Frank Raben, die de beide totaal verraste jubilarissen naast een boeket kleurrijke bloemen verblijdde met het begeerde 'Moeren Mannetje', deze keer uiteraard in de vorm van een dirigent.

Marcel Loff
Marcel Loff (48), geboren in Losser en woonachtig in Oldenzaal, werd tijdens de pauze van de wekelijkse repetitie aangenaam verrast op het moment dat het orkest het 'Lang zal hij leven' speelde en zijn echtgenote Renate en de beide kinderen Jelle en Tessa de theaterzaal van SCC De Mattelier kwamen binnenlopen. In een korte toespraak liet voorzitter Raben weten dat de vereniging bijzonder blij is met niet alleen het vakmanschap, maar ook de collegialiteit, de wijze van omgang met mensen en de bourgondische inslag van de jubilaris. Loff is in diverse hoedanigheden een muziekliefhebber van het zuiverste soort en brengt dit op tal van terreinen, alsmede bij diverse verenigingen en orkesten in de praktijk. Naast Muziekvereniging Groenlo, waar hij zich als dirigent helemaal kan uitleven en bovenal helemaal thuis voelt, maakt Loff onder andere deel uit van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast speelt hij dicht bij huis mee in tal van orkesten, waarvan De Oln'zelse Kopperbloazers er één is. Bovendien is Tukker Loff de muzikaal leider van het James Last Revival Orchestra, dat bestaat uit zeventien professionele muzikanten uit geheel Nederland, waarmee optredens worden verzorgd in zowel Nederland als Duitsland.

John Sonderen
Als opperhoofd van de slagwerkafdeling is John Sonderen al 13½ jaar actief binnen de Groenlose muziekvereniging. Sonderen (38), geboren in Beltrum en heden ten dage met echtgenote Corine en zoontje Bram woonachtig in Duiven, heeft zijn opleiding gevolgd aan de Artez University of the Arts en is werkzaam bij meerdere verenigingen en organisaties. Tijdens zijn periode bij Muziekvereniging Groenlo heeft de complete slagwerkgroep een gigantische ontwikkeling doorgemaakt. Bekend zijn inmiddels onder andere de onderdelen Shuffle en Snuffle. Werd onder de bezielende leiding van Sonderen begonnen met twee jeugdige leerling-slagwerkers, de groep is inmiddels uitgegroeid naar dertig jeugdige slagwerkers, verdeeld over Snuffle 1, 2 en 3. Een belangrijk slagwerkkindje van Sonderen is natuurlijk The Shuffle Percussion Group, die de laatste jaren behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. Dit met drie theatershows, te weten 'Slagroom', 'Slapstick' en 'Slagveld'. Na eerst zijn verontschuldigingen te hebben aangeboden vanwege het feit dat het koperen jubileum eigenlijk begin 2018 plaatsvond, noemde voorzitter Frank Raben muzikaal leider Sonderen een perfectionist, die de vereniging heeft verrijkt met tal van nieuwe muziekstijlen.

Meer berichten