The Blacktop Symphony bestaat uit Frank Baks, Marjo Berentzen en Arjan Paijers. Foto: Rick Mellink
The Blacktop Symphony bestaat uit Frank Baks, Marjo Berentzen en Arjan Paijers. Foto: Rick Mellink

The Blacktop Symphony in nieuwe samenstelling bij De Zaak

LICHTENVOORDE - The Blacktop Symphony is in de regio geen onbekende. Al eerder speelden zij onder andere bij Over de Top en stonden bij Den Diek op het podium tijdens de Dag van de Achterhoekse popmuziek. Zondag 17 februari is The Blacktop Symphony opnieuw te zien in Lichtenvoorde. Met in het voorprogramma Bjorn Wouters en Irma Vos staat de bezoekers van café De Zaak vanaf 17.30 uur een primeur te wachten; de band is uitgebreid met Marjo Berentzen.

Nadat The Blacktop Symphony korte tijd als duo bestond, is begin 2018 besloten om uit te breiden. Marjo Berentzen maakte dusdanig indruk met haar zang en Hammond-spel dat Frank graag het orgelspel aan haar overdroeg om zich te kunnen storten op zijn geliefde instrument: de gitaar. Marjo, Frank en Arjan begonnen direct met het schrijven van eigen muziek. Vanuit lange jams ontstonden liedjes die invloeden verraden van bands als Focus, Deep Purple en Fleetwood Mac maar die door de ongewone bezetting van de band een eigen unieke sound krijgen.

Met Hammond-orgel, drums en gitaar creëert The Blacktop Symphony eigen muziek met invloeden uit rock, blues en psychedelische muziek, diep geworteld in de 60's en 70's. Dit optreden is een primeur in deze samenstelling en dat geeft toch altijd iets speciaals.


http://theblacktopsymphony.com

Meer berichten