Gemengd Achterhoeks koor. Foto: Marinus ter Horst
Gemengd Achterhoeks koor. Foto: Marinus ter Horst (Foto: )

Concert Classic WM brengt 'Met Classic in de Wolken'

WINTERSWIJK/GROENLO - Wie houdt van opera en koormuziek is op 23 en 24 februari van harte welkom in de Oude Calixtus in Groenlo, bij het concert 'Met Classic in de Wolken', van operakoor ClassicWM. Dit zestigkoppige gemengde Achterhoekse koor, met als standplaats Winterswijk, geeft een concert met opera-highligts.

Het programma zal voor velen een feest der herkenning zijn. Er is een blok Italiaans, Frans en een blok Engelse koormuziek. In het Italiaanse zijn werken van Verdi, Puccini, Donizetti. In het Franse blok muziek van: Bizet, Rossini en Massenet. Zo kan men genieten van het Slavenkoor, het Zigeunerkoor en het Paaskoor verwachten, evenals het Bloemenduet en de Parelvissers.

Dirigent Emile Engel probeert echter telkens de grenzen te verleggen, zowel van het koor als van het publiek. Zo combineert hij bekende met onbekende werken en componisten, "Want er is zoveel moois wat eigenlijk zelden ten gehore wordt gebracht". Zo zingt het koor ook 'Gabriella's song', van 'As it is in Heaven' en 'O Fortuna'. Het koor wordt begeleid door Evert-Jan de Groot op de piano en Wim Ruessink op het kerkorgel.

Het koor deelt in dit concert hun eigen selectie van de mooiste nummers die ze de afgelopen jaren hebben gezongen. Deze is met een heuse verkiezing tot stand gekomen. Liefhebbers zijn van harte uitgenodigd om al dit moois live te ervaren. De borrel na afloopt wordt beide dagen verzorgd door Ton Fox van Welgelegen, met heerlijke hapjes van de eigen koorleden.
Met Classic in de Wolken, zaterdag 23 februari om 20.00 uur en zondag 24 februari om 14.30 uur in de Oude Calixtus in Groenlo.

Kaarten voor dit concert kosten 25 euro per persoon, inclusief 1 consumptie. De kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Winterswijk en VVV Oost-Gelre, VVV Aalten/Bredevoort en via de website.


www.classicwm.nl

Meer berichten