Training Omgaan met mensen met dementie

ACHTERHOEK - In maart start de training 'Omgaan met mensen met dementie'. In vier bijeenkomsten krijgen deelnemers informatie, advies en tips aangereikt. Deze training geeft VIT-hulp bij mantelzorg in samenwerking met het Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West Achterhoek en het Netwerk Dementie Oost Achterhoek. Deelname is gratis.

Dementie is een ziekte met grote gevolgen voor de omgeving. Naasten zien iemand op een onbegrijpelijke manier veranderen en steeds afhankelijker worden. Tijdens deze training krijgt men informatie over dementie, maar ook tips en adviezen om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie. De trainingen vinden plaats op: vrijdag 15 maart, 5 en 19 april en 10 mei, bij De Roode Leeuw in Terborg; op dinsdag 19 maart, 2 en 23 april en 7 mei, bij de Mattelier in Groenlo; donderdag 21 maart, 4 en 18 april en 2 mei, bij de Zuwe in Doetinchem. De bijeenkomsten duren steeds van 10.00 tot ongeveer 12.00 uur.
Aan het bijwonen van deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan tot twee weken voorafgaand aan datum eerste bijeenkomst. Meer informatie en aanmelding kan telefonisch bij VIT, tel. (0544) 82 00 00 of via mail info@vithulpbijmantelzorg.nl. Vermeld bij aanmelding naam, adres en telefoonnummer en de gewenste locatie voor het volgen van de training.

Meer berichten