Rockcafé Taste. Foto: PR
Rockcafé Taste. Foto: PR

23 februari weer een KUDO in Taste

GROENLO - De KUDO (Kom Uit De Oefenruimte)-avonden in Rockcafé Taste in Groenlo slaan goed aan.Op zaterdag 23 februari is er weer een; dan treden op Jankity, MacLympies en Renegade Radio.

De KUDO-avonden zijn bedoeld voor bands die de oefenruimte uit willen, een try out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen. Dus zeker niet alleen voor beginnende bands. "Wij zien het meer als een presentatiepodium, je kunt laten zien wat je in huis hebt. Er zijn niet heel veel live podia meer en bands willen spelen, die oefenruimte uit. Wij kunnen maar een keer of twaalf per jaar podium bieden aan bands, de KUDO is hierop een hele mooie aanvulling. Menig band die op een KUDO speelde staan nu op andere podia, spelen meer, of hebben zich middels dit soort van 'try out podium' goed in 'the picture' gespeeld."

Zaterdag 23 februari is als eerste de beurt aan Jankity. Voor de tweede keer op een KUDO. De eerste keer, februari 2018, beviel ze zo goed, en dat was overigens wederzijds, dat ze graag weer wilden komen. Een rockband uit de regio Arnhem - Nijmegen. In de bezetting van twee gitaren, bas, drums en zang speelt de band alleen eigen materiaal: rockmuziek waarin heden en verleden samenkomen. Puur, onversneden, vol energie en emotie. Stuwende drums, pompende bas, ongepolijste gitaren en gloedvolle zang staan garant voor puur rockplezier. Bezetting: Ronnie van Silfhout: bas; Jack Winckelmolen: gitaar; Jos Hammink: drums; Harry Gubbels: gitaar; Thamar Elissen: zang.

Dan treedt op MacLympies, een vijfkoppige punkrock-coverband bestaande uit een leadzanger, twee gitaristen, een bassiste en een drummer. De band laat zich inspireren door de gevestigde namen uit de punkrock-scene zoals Rancid, Ramones, Bad Religion, NOFX, Misfits, Green Day en Social Distortion. Circa twintig jaar geleden werd MacLympies opgericht door een stel vrienden waarvoor muziek een belangrijke hobby en uitlaatklep was. De band staat nog steeds vol enthousiasme op het podium om het publiek uit hun dak te laten gaan op vette punkrock covers.

De laatste band is Renegade Radio. De rust van de Achterhoek wordt wekelijks verbroken door vier jonge honden die vol passie een ode aan Rage Against The Machine brengen. Geweldig gitaargescheur, aardschokkende baslijnen, levendig drumspel en lyrics zonder blad voor de mond.

Meer berichten