Vlnr. president Wout Tuinte, prins Eef Helmers, adjudant Freek Helmers en vorst Ruben Arink van CV De Maispotters uit Voor-Beltrum. Foto: Theo Huijskes
Vlnr. president Wout Tuinte, prins Eef Helmers, adjudant Freek Helmers en vorst Ruben Arink van CV De Maispotters uit Voor-Beltrum. Foto: Theo Huijskes

De Maispotters bezig aan de 41ste carnavalscampagne

Gemeenschapsgevoel als belangrijkste drijfveer

Door Theo Huijskes

VOOR-BELTRUM - Dat bij de gemeenschap Voor-Beltrum het vormen van een hechte band en het samen ondernemen van activiteiten en festiviteiten hoog in het vaandel staan, is alom bekend. Een en ander wordt niet alleen in praktijk gebracht tijdens de jaarlijkse kermis in de maand augustus, maar ook eerder in het jaar wanneer op uitbundige wijze het carnavalsfestijn door jong en oud wordt gevierd. Daarbij voorop gaat de bijzonder actieve carnavalsvereniging De Maispotters, opgericht in 1978 en dit jaar bezig aan de 41ste campagne op rij, onder aanvoering van prins Eef Helmers en adjudant Freek Helmers.

Even vóór het vertrek naar de door carnavalsvereniging De Keienslöppers in Haaksbergen georganiseerde 'Hooghedendag', staat het jonge en bijzonder energieke prinsenpaar, bijgestaan door president Wout Tuinte (voormalig prins) en vorst Ruben Arink (voormalig adjudant), deze krant op een enthousiaste wijze te woord.
"Wij zijn inmiddels volop in functie", laten beide hoogheden weten. "Gisteren (vrijdag 15 februari) hebben wij alle zieke mensen in Voor-Beltrum bezocht en vanmiddag dus gezamenlijk naar Haaksbergen. Daar kijken wij naar uit. Niet alleen zijn daar maar liefst vijftien regionale carnavalsverenigingen uitgenodigd, ook hebben wij het idee dat het geen bijeenkomst wordt met alleen het nuttigen van een kop koffie met een plakje cake."

Eigen programma
Maar waar de beide carnavalsleiders het meest naar uitzien, is de uitvoering van het eigen programma. "Allemaal onderdelen waarbij de gezelligheid vanzelfsprekend voorop staat. Conform onze carnavalsleuze 'Troffel in de hand, eier gaar, op stap met de jongs van Voshaar', gokken wij op lange, maar bovenal op en top gezellige activiteiten. Daar beginnen wij mee op zaterdag 23 februari wanneer de carnavalstent oftewel de grote Maiskoele wordt opgebouwd, ieder jaar een groots gebeuren. Voorafgaande aan het carnavalsweekend zelf wordt er op woensdag en donderdag alles versierd en dat gaat natuurlijk ook niet op een droge manier gebeuren."
Prins Eef en adjudant Freek (neven van elkaar) verheugen zich naast het basisschool- en kindercarnaval met name op het grote feest op de zaterdagavond. "Het officiële gedeelte zal daarbij onder andere bestaan uit de sleuteloverdracht door Nico Heinen in de rol van burgemeester van Voor-Beltrum, alsmede uit een speciale actie met een Tiroler insteek, waarbij het motto is gekozen: 'Geen gelul, bier in de pul!' Dat wordt ongetwijfeld een knalavond, waarbij ook De Knunnekes uit de carnavalsveste Groenlo onze gasten zullen zijn. Carnavalszondag wordt begonnen met een gezamenlijk ontbijt, gevolgd door buurtactiviteiten, zoals het befaamde Frühshoppen en het ons letterlijk en figuurlijk laten onderdompelen in het Grolse carnaval. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen om er een geweldig carnaval 2019 van te maken."

Meer berichten