SVG Grol - VVO. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl

Doelpuntrijk gelijkspel Grol tegen VVO

Algemeen

GROENLO - Na twee overwinningen op rij moesten de voetballers van Grol 1 tegen VVO genoegen nemen met een gelijkspel. Een remise die vlak voor het einde door een benutte penalty werd behaald.

Met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden kon Grol met een goed gevoel beginnen aan de thuiswedstrijd tegen VVO uit Rozendaal. Grol begon dan ook voortvarend en met vlot aanvalsspel werd de tegenstander onder druk gehouden. Desondanks was de eerste kans voor VVO. In de derde minuut werd vanuit het middenveld een terugspeelbal rechtstreeks in de voeten van een aanvaller van VVO gespeeld, maar deze kon het buitenkansje niet verzilveren.
In de dertiende minuut leidde een aanval van Grol tot een hoekschop. Hierbij werd gekozen voor een korte variant die via een voorzet van Eduardo bij Thomas Porskamp terechtkwam en deze wist met een welgemikte kopbal de 1-0 aan te tekenen. Kort daarna volgde nog een kans voor Wouter Rexwinkel die naast schoot.
Na 25 minuten bereikte een verdediger van VVO met een lange bal de gevaarlijke aanvaller Joost Baarslag. Hij wist het strafschopgebied binnen te dringen en kwam daar ongelukkig in botsing met Ramon Landewers. De scheidsrechter besloot dit te bestraffen met een penalty die verwoestend hard werd ingeschoten door dezelfde Baarslag.
Hierna verdween bij Grol ook meteen het goede voetbal en de onzekerheid en onnauwkeurigheid namen toe. Topscorer Mart Zieverink liep er wat verloren bij doordat er nog nauwelijks voorzetten van de zijkant kwamen. VVO daarentegen kwam steeds gevaarlijker door, maar kwam in de eerste helft niet meer tot scoren.
Dit lukte de gasten wel in de tweede helft. Twee minuten na rust moest Wessel Baarslag al handelend optreden na een vlotlopende aanval van VVO. In de 54ste minuut was hij echter kansloos op een prachtig afstandsschot van Justin van Reem, hetgeen 1-2 betekende. Enkele minuten later wist Ramon Landewers middels een voorzet Luc Berentsen te bereiken die fraai de 2-2 inkopte.
Het spel van Grol bleef onsamenhangend en verdedigend leek men af en toe onvoldoende geconcentreerd. Via een snelle uitval van VVO bracht, alweer in de 59e minuut, Justin van Reem de stand van 2-3 op het scorebord. Grol bleef hard werken en besloot opportunistischer te gaan spelen. Mathijs Warnar kwam in het veld voor Quint Kristen en Doné Emaus voor Myron Baten. Thomas Porskamp kon hierdoor een linie opschuiven. Het spel werd er niet echt beter door maar in de 89ste minuut veroorzaakte een hoge trap van een speler van VVO paniek in het eigen strafschopgebied, waarbij Roel Bruins onderuit gelopen werd. De daaropvolgende penalty werd hard en hoog ingeschoten door Luc Berentsen waardoor toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept kon worden.