Niek Lansink (tweede van rechts) in de nog niet aangeklede Oude Calixtuskerk. Foto: PR
Niek Lansink (tweede van rechts) in de nog niet aangeklede Oude Calixtuskerk. Foto: PR

'Knapp'n in de Karke' en 'Magic Carnaval' met hardstyle en carnavalskrakers

GROENLO - Na enkele succesvolle edities van Magic, het speciaalbierfestival Hopdonder (voorheen Spraakwater) en het Oktoberfest, pakken de mannen van East District Events ook met de Grolse carnaval groots uit. Een feestje vieren zit de beide Grolse vrienden Niek Lansink en Jeroen Koster in het bloed, zo ook de Grolse carnaval.

Door Henri Walterbos

"We willen graag mooie evenementen organiseren, en carnaval is het mooiste feest van het jaar", aldus Niek. Drie dagen feest in de Oude Calixtuskerk, verdeeld over twee evenementen. Die Oude Calixtuskerk op de Markt wordt de komende Grolse carnavalsdriedaagse volledig carnavalesk uitgedost, inclusief een groot podium voor optredende acts.

Magic Carnaval
Op zaterdag 2 maart is er het Magic Carnaval met freestyle/hardstyle tracks voor de feestgangers (18+) met een bredere muzieksmaak dan alleen carnavalskrakers. Tijdens deze Magic 'special edition' zullen de bekende carnavalsnummers een ware metamorfose ondergaan tot hardstyle rammers. Tracks, remixes en edits, het kan allemaal. "Dit gaat een geweldig feestje worden", lacht Jeroen. De line-up van deze carnavalszaterdag liegt er niet om: Act of Rage, Jay Reeve, 2Faced, Proto Bytez, Hypnose, Nexone, MickeyG, TWSTD, Hollands Kabaal, Dr. Bob, Rose-Clean, Shatter & Secateur en MC Barricade. Zaterdagmiddag gaat de Oude Calixtus en hiermee de Grolse carnaval pre-party om 14.00 uur volledig los, tot 01.00 uur. Kaarten kosten 9,95 euro, exclusief servicekosten, via www.magic-festival.nl. Aan de deur kosten kaarten 16 euro.

Knapp'n in de Karke
Als Grollenaren en vele duizenden bezoekers van elders zondagmiddag 3 maart genieten van een doldwaze bonte carnavalsoptocht, kunnen feestgangers al terecht in de Oude Calixtuskerk, die omgetoverd zal zijn tot een carnavalswalhalla, waar die zondag en ook Dweilmaandag uitbundig gefeest kan worden, met alles er op en eraan. De kerkdeuren openen al voorafgaande aan de optocht en hiermee wordt het startsein gegeven voor twee dagen 'Knapp'n in de karke'. "Grolse carnaval in optima forma, een feest voor iedereen, ook van buiten Groenlo, die van carnaval houdt", beloven de organisatoren. "Twee dagen feesten aan een stuk, tot het bekende gaatje. Voor jong en oud, de plaats waar de Grolse carnaval op elke vierkante centimeter gevierd wordt." Met ook nog een bezoek van stadsprins Ivo, adjudant Mark, tweedejeugdhoogheden Ewald en Wim, de nieuwe jonkheer en jonkvrouw, en hun gevolg. Het Knapp'n is op zondag van 15.00 tot 02.00 uur en maandag van 13.00 tot 00.00 uur. Tussendoor even weg gaan om een hapje te eten is niet nodig, ook hier wordt namelijk voor gezorgd, tot en met zitplaatsen tijdens etenstijd. Gastheren en smaakmakers beide dagen zijn onder meer Roel Krabben en FeestDJ Jeroen. Ook in de Oude Calixtuskerk geldt de gezamenlijke carnavalsmunt, die in vele Grolse horecazaken gekocht en ingewisseld kan worden. De entree is zondag en maandag vrij.

Meer berichten