Ritmeester Alex Evenhuis (midden) met Jan Nales (links) en Henk Meijer (rechts). Foto: Theo Huijskes
Ritmeester Alex Evenhuis (midden) met Jan Nales (links) en Henk Meijer (rechts). Foto: Theo Huijskes

Alex Evenhuis ritmeester bij De Knunnekes

Algemeen

Derde Grolsch-vertegenwoordiger met een bijzondere titel

Door Theo Huijskes

GROENLO - Afgelopen zaterdag is Alex Evenhuis, Senior Accountmanager bij de Koninklijke Grolsch, een bijzondere titel ten deel gevallen. De in Lochem woonachtige 53-jarige Evenhuis werd in Brouwhuys De Lange Gang, nota bene in het geboortehuis van Grolsch, verrast met de eretitel ritmeester van carnavalsvereniging De Knunnekes. Na in eerdere jaren Jan Nales en Henk Meijer is Evenhuis de derde ritmeester op rij bij de Groenlose carnavalsclub. Daarnaast is Grolsch-icoon en oud-Grollenaar Andries de Groen jr. de enige bij de Grolse carnavalsclub die de eervolle titel baron achter zijn naam heeft staan.

Carnavalsvereniging De Knunnekes heeft door de jaren heen een imposante eregalerij opgebouwd met personen die zijn beloond en verrast met een bijzondere onderscheiding dan wel titel. Zoals een carnavalsvereniging eigen is, kent de Knunnekes-familie niet alleen tal van onderscheidingen voor eigen leden die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor carnaval in het algemeen en De Knunnekes in het bijzonder, maar ook voor externe belangenbehartigers van het jaarlijkse feest voorafgaande aan Aswoensdag. Wat betreft de bijzondere externe waarderingen kent men naast Baron en Ritmeester ook de onderscheidingen Ereknunnik, Hofleverancier, 't Koperen Brouwketeltje en Het Gouden Veertje.

'Een bijzonder warm bad'
Alex Evenhuis toonde zich afgelopen zaterdag bijzonder verrast en met name trots met de aan hem toegekende titel. "Ik ben van huis uit niet opgegroeid met carnaval. Maar inmiddels, en dat met name gedurende de periode van 27 jaar waarin ik inmiddels werkzaam ben bij Grolsch, heb ik het feest van dichtbij mogen meemaken. En dat laatste van heel dichtbij bij De Knunnekes in Groenlo, voor mij telkens een bijzonder warm bad. De gemeenschap Groenlo is in dat opzicht een uitstekend voorbeeld voor de gehele regio. En dat wij als Grolsch daar een steentje aan bij kunnen dragen, doet mij enorm veel deugd."

President Maarten Kooiker, die samen met vorst Miquel Porskamp - een en ander onder het toezicht van het prinsenpaar 2019 - de overhandiging van de bijbehorende oorkonde voor zijn rekening nam, noemde De Knunnekes een club van de titulatuur. "Dat is iets wat onze vereniging niveau, aanzien en uitstraling verschaft. En dat willen wij graag niet alleen plaatselijk, maar ook regionaal gezien zo houden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant