Afbeelding

Wandelen van Groenlo naar Winterswijk met de watertoer

Algemeen

REGIO - Op zondag 10 maart vindt er in de regio Oost Gelre - Winterswijk een estafettewandeling plaats onder de naam 'watertoer'. De watertoer is een initiatief van Water Natuurlijk om aandacht te vragen voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart.

Om 10.00 uur start de toer in Groenlo met een wandeling langs de Grolse Gracht. Het startpunt is Brouwersnös, Eibergseweg 1 in Groenlo. Die middag gaat de watertoer verder met een wandeling door het Vragenderveen. Tijdens de wandeling van een uur wordt uitleg gegeven over de bijzondere natuur in dit gebied en de relatie tussen het waterbeheer en veenvorming. Deze wandeling start om 13.30 uur bij de observatiepost Vragenderveen, Dwarsdijk Vragender. Ter afsluiting kunt u een bezoek brengen aan landgoed Sieverdink bij Kotten. In dit gebied wordt onder regie van het waterschap nieuwe natuur ontwikkeld. Deze excursie start om 16.00 uur aan de Buitinkweg 4 in Winterswijk Kotten.

Deelname aan (een gedeelte van) de duurzame watertoer is voor iedereen mogelijk. Meer informatie en opgave via www.watertoer.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant