Plezier is troef, en kou en regen deren feestvierders niet. Foto: Ferry Broshuis
Plezier is troef, en kou en regen deren feestvierders niet. Foto: Ferry Broshuis

Meten is weten in Grolle

Algemeen

GROENLO - Het dweilen op carnavalsmaandag is een van de grote attracties van het Grolse carnaval. Ook maandagmiddag was het weer stampvol met carnavalisten die van dichtbij en van verre massaal waren toegestroomd. En deze keer lag de nadruk met name op de Kevelderstraat, want die straat wordt volgens de leiding van het Groenlose Dweilorkest geplaagd door de gemeente die allerlei onzuivere metingen toepast waardoor (bijna) niemand precies meer weet welke ruimte nu gebruikt kan worden voor terrassen en ander vrolijk vermaak.

Voor die exacte meting hebben de leden van het dweilorkest, gesteund door de feestvierders, prima gezorgd want via links en rechts deinend werden de uiterste begrenzingen van de Kevelderstraat secuur vastgesteld en ook andere details en passant in de meting opgenomen. Daar zal de gemeente blij mee zijn. Volgens Eddy Konings van het Dweilorkest is de meting in de ogen van het dweilorkest meer dan geslaagd.

Serieuze zaken dus allemaal, maar de carnavalisten gingen daar bepaald niet gebukt onder. Het was toch heerlijk zwieren door de straten, het was lekker een biertje drinken, oude bekenden ontmoeten en herinneringen ophalen en nieuwe grappen aan het toch al zeer ruime repertoire toevoegen.

Prins Ivo en adjudant Mark van de Knunnekes hadden het heel gemakkelijk, het carnavalsvolk regelt het allemaal zelf. Er waren ook opvallend veel andere carnavalsverenigingen naar Groenlo gekomen en dat leidde tot spontane en vreugdevolle ontmoetingen. Zo hangt en wappert aan de Grolse Stadstoren de vlag van Eefsele die er zondagmiddag werd aangebracht; een kleine aanwijzing dat terdege rekening moet worden gehouden met de carnavalisten van Groenlo's enige buurtschap Eefsele, die een ongekende vitaliteit aan de dag leggen.

Ook voor de jeugd viel er veel te beleven in de dancings, de tapperijen en andere natte etablissementen. He dweilen in Groenlo is echt een regionale trekker en een beetje wind en kou deren de carnavalisten niet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant