Theo Geurink (links) en Harm Rexwinkel (rechts), zijnde de organisatoren van ‘De Grolse Hofzangers goat vrömd!’ Foto: Theo Huijskes
Theo Geurink (links) en Harm Rexwinkel (rechts), zijnde de organisatoren van ‘De Grolse Hofzangers goat vrömd!’ Foto: Theo Huijskes

De Grolse Hofzangers goat vrömd!

Met een start op zaterdag 30 maart in De Huve in Eibergen

Door Theo Huijskes

REGIO - De zanggroep De Grolse Hofzangers timmert niet alleen in Groenlo, maar ook regionaal en zelfs landelijk al circa 37 jaar aan de weg. De heden ten dage uit veertien zangers en enkele geluidstechnici bestaande groep is opgericht in 1982. In de afgelopen jaren verwierf de zanggroep flinke bekendheid vanwege onder andere de organisatie van eerst het zogenoemde Frühschoppen, dat later werd ingeruild voor het jaarlijkse Spätschoppen. Zangfestijnen die met ingang van dit jaar worden ingeruild voor een nieuwe activiteit met de alleszeggende titel 'De Grolse Hofzangers goat vrömd!'.

Het 'vrömd goan' heeft in deze te maken met de insteek dat men, en dat naast de landelijke uitstapjes, met name meerdere plaatsen rond Groenlo wil bezoeken voor het brengen van een avond- of middagvullend programma. De beide belangrijkste initiatiefnemers van dit idee zijn Theo Geurink uit Groenlo en Harm Rexwinkel uit Neede. Is Geurink praktisch vanaf de oprichting al lid van De Grolse Hofzangers, Rexwinkel laat inmiddels twee jaar zijn zangkunsten ten goede komen aan het koor.
"Met Henny Abbink uit Groenlo, die reeds bij de oprichting was betrokken, behoor ik tot de zangers van het eerste uur", vertelt Theo Geurink. "Bestond de groep in de beginjaren met name uit Grollenaren, inmiddels zingen we in de Achterhoekse context gezien met een internationaal gezelschap. Dit met vier leden uit Neede, drie uit Eibergen, twee uit Lichtenvoorde, één uit Ruurlo en vier uit Groenlo. Het kwartet Grollenaren wordt naast mijn persoon en Henny Abbink gevormd door Frans te Vruchte en Hein Zevenhoven."

'Onze doelgroep is 55-plus'
Bijna in (zang)koor vertellen beide gesprekspartners dat de intentie van het koor is om het bij elkaar hebben en houden van een groep hobbyisten, waarbij naast een serieuze invulling en beleving van hun hobby de gezelligheid ook een belangrijk onderdeel van het totaal moet zijn. De repetitie, steevast gehouden op de maandagavond, vindt nog altijd plaats bij café Halfweg in Voor-Beltrum. "Een unieke en rustige plek waar het voor ons goed toeven is."
Geurink en Rexwinkel draaien er niet omheen dat het in eerste instantie niet de jeugd is, die op hun zangkunsten zit te wachten. "Onze doelgroep is personen in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Dat wil overigens niet zeggen dat liefhebbers met een leeftijd daaronder niet welkom zijn", aldus beide heren. "In het verlengde hiervan willen wij nu een soort tournee opstarten, waarmee wij op zaterdag 30 maart aanstaande in De Huve in Eibergen een start maken."

Naast optredens van De Grolse Hofzangers zal er ook muzikale en vocale medewerking worden verleend door het zangduo J@M uit Haaksbergen. De aanvang van het programma is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Meer berichten