HV Grol Dames 1 veilig in eerste klasse

Algemeen

DHV DS1 - HV Grol DS1 : 16-21

DELDEN/GROENLO - Na twee weken geen handbal vanwege voorjaarsvakantie en carnaval pakten de dames van het eerste van de HV Grol de draad weer op in Delden tegen hekkensluiter DHV. Grol, met twee wisselspeelsters, begon vol zelfvertrouwen aan deze wedstrijd na de goede voorgaande wedstrijden. Het ging er vol voor om de twee punten mee naar Groenlo te nemen.

De dames van Grol openden de score en door een sterke verdediging en goed opgezette aanvallen speelde Grol zich naar een 2-4 voorsprong. DHV gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam weer langszij tot 4-4. Verder liet HV Grol het niet komen en het nam het heft in handen. Via verzorgd uitgespeelde aanvallen en even fraaie doelpunten werd een ruststand van 5-9 bereikt. In de rust werd goed doorgenomen 'bij de les' te blijven en het tempo op te voeren. Dit werd goed uitgevoerd en DHV had geen antwoord op enkele snelle aanvallen van Grolse zijde. De dames kwamen geen moment meer in gevaar en via geconcentreerd verdedigen en aanvallen met dreiging werd de voorsprong langzaam vastgehouden en vergroot naar 9-13 en 12-19. Terwijl Kim in de tweede helft het doel uitstekend verdedigde, kon Pascalle zich nog uitleven in de aanval, een gewenst doelpunt was haar echter niet gegund. Uiteindelijk floot de scheidsrechter bij een stand van 16-21 voor het einde. Via een goede teamprestatie wonnen de dames van HV Grol verdiend en speelden ze zich definitief veilig in de eerste klasse.

Jeugd
Een prima resultaat was er voor de A-jeugd 1 van HV Grol in Angeren: HV Angeren DA1 tegen HV Grol DA1 werd 8-19. Ook HV Grol B1 speelde in Angeren, maar dit team verloor: HV Angeren DB1 - HV Grol DB1 eindigde in een 16-10 overwinning voor de thuisploeg, de nummer 1 van de ranglijst.