Wethouder Bart Porskamp plant, samen met vlnr. Sara, Niek en Krijn, een kersenboom. Foto: Kyra Broshuis
Wethouder Bart Porskamp plant, samen met vlnr. Sara, Niek en Krijn, een kersenboom. Foto: Kyra Broshuis

Leerlingen planten bomen in Oost Gelre

OOST GELRE - Op twee plekken in de gemeente zijn tijdens de Nationale Boomfeestdag bomen geplant. Voorafgaand aan de planting kregen de leerlingen een interessante les over het bodemleven. De lessen werden verzorgd door Staring Educatie.

Door Kyra Broshuis

150 heesters in Groenlo
In Groenlo hielpen de leerlingen van groep 8 bij het planten van 150 heesters langs de wadi aan de Van Kinsbergenstraat. Oud-gemeenteambtenaar én natuurkenner Antoon Bleumink vertelde over het belang van bomen en struiken: “Deze struiken nemen straks water op en dat zorgt weer voor minder wateroverlast. Het bodemleven is heel belangrijk voor de groei van de wortels. Daarom moeten we ook zorgen dat we de bomen en struiken op de juiste manier planten zodat ze snel verder kunnen wortelen.” Wethouder Bart Porskamp mocht, samen met Sara, Krijn en Niek een grote kersenboom planten.

22 vruchtbomen in Lichtenvoorde
In Lichtenvoorde hielpen de leerlingen van de St. Jozefschool bij de aanplant van 22 vruchtbomen bij de Haydnstraat. Wethouder Marieke Frank was aanwezig om samen met de kinderen de eerste boom te planten. “In de Haydnstraat kwamen de bewoners vorig jaar in gesprek met de gemeente over het klimaatvriendelijker inrichten van de buurt. Er werd een laagte (wadi) gegraven in de groenstrook. Daar krijgt het regenwater de ruimte om in de bodem te zakken. Tijdens Burendag in september werd een picknickbank geplaatst. Ook werd begonnen met afkoppelen van de huizen (van de riolering, red.). De nieuwe bomen die we vandaag, bij de Boomfeestdag planten, maken het helemaal af”, zo zei de wethouder. De Boomfeestdag in Oost Gelre is een samenwerking van de gemeente en de Bomenwacht Oost Gelre. De Bomenwacht Oost Gelre ondersteunt samen met de gemeente de organisatie.

Meer berichten