Aan de rechterzijde de plek waar de gedenksteen zal worden ingemetseld. Foto: Theo Huijskes
Aan de rechterzijde de plek waar de gedenksteen zal worden ingemetseld. Foto: Theo Huijskes

SV Grol plaatst Paaszaterdag gedenksteen

Algemeen

Definitieve afsluiting jubileumjaar S.V. Grol 100 jaar

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het jubileumjaar 2018 van de sportvereniging Grol oftewel het jaar waarin de Groenlose voetbalclub op grootscheepse wijze het 100-jarig bestaan vierde, wordt op zaterdag 20 april (Paaszaterdag) definitief afgesloten. De afsluiting gaat gebeuren met het plaatsen van een gedenksteen bij de entree van het sportpark Den Elshof. Een steen voor het leven als blijvende herinnering aan de op 18 september 1918 opgerichte sportvereniging.

De steen, waarvoor John Ligtenberg Vormgeving uit Groenlo het ontwerp heeft aangedragen en Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk de uitvoering heeft verzorgd, heeft een formaat van circa 100 centimeter x 100 centimeter. Het kunstwerk krijgt een plaats in de muur van de kleedaccommodatie aan de rechterzijde van de toegang tot het sportpark. De steen met een dikte van vijf centimeter wordt circa drie centimeter in de muur geplaatst, zodat er circa twee centimeter uit de muur steekt. Hand- en spandiensten zullen hierbij worden geleverd door de vrijwilligers(woensdag)groep van S.V. Grol.

Het is de bedoeling dat de steen op 20 april om 16.30 uur onthuld gaat worden door de op dat moment twee jongste spelende leden van de club. De onthulling zal plaatsvinden via het verwijderen van de originele blauw-witte jubileumvlag van de steen. Belangstellenden voor deze ceremonie zijn van harte welkom.

Zoals bekend, vond er op zondag 6 januari van dit jaar reeds een eerste afsluiting van het jubileumfeest plaats met de overhandiging van het jubileumcadeau en dat in de vorm van een cheque ter waarde van 43.700 euro. Dit vorstelijke geldbedrag - waarvan de hoogte met name tot stand is gekomen dankzij de professionele aanpak van een grootscheepse jubileumloterij, alsmede als gevolg van het grote succes van het uitgebrachte jubileumboek, waarvan de gehele oplage is uitverkocht - komt ten goede aan het kunstgrasproject op het sportpark Den Elshof. Dit project bestaat uit de vervanging na bijna elf jaar van de kunstgrasmatten op het hoofdveld, veld 1 en de Marveld-Arena.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant