Beeld uit de wedstrijd Grol 1 - MASV 1. Foto: Marcel Houwer
Beeld uit de wedstrijd Grol 1 - MASV 1. Foto: Marcel Houwer (Foto: Marcel Houwer)

Grol geeft wedstrijd in eerste helft uit handen

Grol 1 - MASV 1 : 2-4

Door Theo Huijskes

GROENLO - Wanneer er deze competitie een wedstrijd is geweest waarin de hoofdmacht van Grol de nederlaag over zichzelf heeft afgeroepen, dan was het wel afgelopen zondag tegen MASV uit Arnhem. Tegen de koploper in de derde klasse C werd de wedstrijd in het eerste bedrijf van het duel namelijk volledig uit handen gegeven. Uit de vóór afgelopen zondag gespeelde vijf wedstrijden wist de equipe van trainer/coach Sander Hoopman met vier overwinningen en een gelijkspel maar liefst dertien punten in de wacht te slepen. In plaats van daar een vervolg aan te geven met vervolgens een riant uitzicht op een plaats in de top 3 van de ranglijst, gingen de blauw-witten in de eerste helft op alle fronten de mist in.

Voor de aanwezige trouwe Grolaanhang was het onbegrijpelijk hoe de Grolequipe op het sportpark Den Elshof van start ging tegen de in 1933 opgerichte en op het sportpark Malburgen West in Arnhem gehuisveste (M)idden (A)rnhemse (S)port (V)ereniging. Alsof er in de afgelopen week niet was getraind, er geen wedstrijdbespreking had plaatsgevonden en de warming-up voor de wedstrijd was overgeslagen, werd de wedstrijd met een valse start in gang gezet. Geen concentratie, geen motivatie, laat staan dat er sprake was van een uitgebalanceerd collectief, keek men na drie minuten spelen reeds tegen een 0-1 achterstand aan. Een foutieve pass van Quint Kristen en vervolgens ongelukkig ingrijpen van Thomas Porskamp greep MASV-speler Davy van der Kolk aan om goalie Wessel Baarslag te passeren: 0-1. De binnengeslopen gemakzucht bleef nog een tijdje gehandhaafd totdat Wouter Rexwinkel, na aangeven van Luc Berentsen, in de 23ste minuut de gelijkmaker wist aan te tekenen. Daarvoor had Mart Zieverink het houtwerk (lat) geraakt en mikte ook Luc Berentsen in vrije positie de bal op het houtwerk, in dit geval de paal. De 1-1 stand prijkte slechts zeven minuten op het scorebord, want in de 30ste minuut stelde andermaal een grove verdedigingsfout aan Grolzijde MASV via Ramon van 't Veld in de gelegenheid om een 1-2 voorsprong te nemen.

Ondanks dat er in de tweede helft een ander, energieker Grol binnen de lijnen kwam, moest men accepteren dat de 1-2 voorsprong bij rust de Arnhemse equipe extra inspiratie en dientengevolge strijdlust had gegeven. Een en ander had tot gevolg dat MASV tot de 70ste minuut vrij gemakkelijk uitliep naar een 1-4 voorsprong. Deze forse, tevens morele tik werd door Grol goed opgepakt. Dit resulteerde drie minuten later in een doelpunt van Luc Berentsen op aangeven van Wouter Rexwinkel: 2-4. Iedereen ging er eens goed voor zitten dan wel staan, want plotseling leek alles erop te wijzen dat de thuisclub nog wel eens voor een puntendeling kon gaan zorgen. Echter, de plotseling zich aandienende talrijke kansen waren deze keer niet besteed aan Mart Zieverink, Jordy Oonk en andere spelers. Eindstand: 2-4.

Ondanks de pijnlijke nederlaag, zijn er ook positieve aspecten te melden. Zo speelde Michel Kamphuis na een lange blessureperiode weer een halve wedstrijd mee en hij deed dat zeer verdienstelijk. Reactie van de Grolaanvoerder na afloop: "Bijzonder jammer van de nederlaag, maar wat mij betreft ben ik blij dat ik na die lange periode van afwezigheid geen last meer heb van mijn enkel. Deze goede ontwikkeling hoop ik te kunnen voortzetten, want deze jongen vindt het voetbalspelletje nog veel te mooi. Ze zijn nog lang niet van mij af."

Zondag 24 maart speelt Grol de lastige uitwedstrijd tegen SC Rheden. Bij een overwinning en daarnaast mogelijk gunstige uitslagen van de overige concurrentie, kan de Grolploeg zomaar weer de derde plaats op de ranglijst innemen en daarmee de kansen op in ieder geval de nacompetitie vergroten. Maar daarvoor zal er wel met een ander scenario en zeker met een betere instelling aan de wedstrijd begonnen moeten worden.

Wedstrijdinformatie
Grol - MASV 2 - 4

Scoreverloop
2e min. 0 - 1 Davy van der Kolk
23e min. 1 - 1 Wouter Rexwinkel
30e min. 1 - 2 Ramon van 't Veld
54e min. 1 - 3 Ramon van 't Veld
70e min. 1 - 4 Angelo Siep
72e min. 2 - 4 Luc Berentsen

Scheidsrechter: Gerard Wesselink uit Lettele

Kaarten
Geel: Eduardo de Sousa Cavalcante (Grol), Roel Bruins (Grol) en Dion Visser (MASV).

Pupillen van de week
Jurre Hemmink en Bas Kemkens van Grol JO11-1.

Opstelling
Doel: Wessel Baarslag;
Achter: Doné Emaus (65. Jordy Oonk), Thomas Porskamp, Mart Willemsen en Dudu;
Midden: Roel Bruins, Luc Berentsen, Quint Kristen (46. Tycho Riteco) en Myron Baten (46. Michel Kamphuis);
Voor: Wouter Rexwinkel en Mart Zieverink.

Uitslagen 3C
Grol - MASV 2 - 4
SML - VVO 4 - 1
MvR - VDZ 1 - 6
Vios B. - Rheden 2 - 4
Trias - Pax 2 - 2
Doetinchem - OBW 3 - 2
Gendringen - Ruurlo 4 - 2

Stand 3C
1. MASV 18 - 39
2. OBW 18 - 35
3. VDZ 18 - 33
4. SML 18 - 32
5. Rheden 18 - 32
6. Grol 18 - 31
7. Doetinchem 17 - 22
8. VVO 17 - 21
9. Ruurlo 17 - 18
10. Trias 18 - 18
11. Pax 16 - 16
12. MvR 17 - 15
13. Vios B. 17 - 14
14. Gendringen 17 - 11

Lees ook

Meer berichten