De nieuwe menwagen werd meteen in gebruik genomen. Foto: Kyra Broshuis
De nieuwe menwagen werd meteen in gebruik genomen. Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe menwagen voor SPG dankzij Kanjers voor Kanjers

GROENLO - Gelukkige gezichten zaterdagochtend bij de leden van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek (SPG). Dankzij Kanjers voor Kanjers heeft de SPG nu beschikking over een gloednieuwe menwagen die deze ochtend officieel in gebruik wordt genomen.

Door Kyra Broshuis

"We hebben een tijd geleden van de SPG vernomen dat hun oude menwagen versleten was en eigenlijk ook niet geschikt voor de rolstoelers. Ze hebben toen bij ons een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage", vertelt Margo Blom van Kanjers voor Kanjers. "Omdat we dit jaar het tienjarig jubileum vieren van de Tristan Hoffman Challenge, werken we het hele jaar mee aan de wat grotere projecten, waaronder dus deze menwagen."

Twee paarden worden ter plekke voor de wagen gespannen en dan kunnen alvast twee rolstoelgebruikers met de wagen op pad. "Deze wagen is ook geschikt voor de wat bredere rolstoelen en is voorzien van allerlei handige snufjes", legt Aloys Meekes van de SPG uit. "Nu kunnen we nog meer mensen met een beperking laten genieten van het paardrijden." Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom van de stichting. Voor vragen of aanmeldingen kan een bericht gestuurd worden naar marietjenijrolder@kpnmail.nl.

Meer berichten