Bertus Borgers komt naar Taste

Foto: Stephan Vanfleteren

GROENLO - Op zondag 7 april is er weer een Taste Stage of Art-middag in Taste. Dit zijn middagen waarop er of cabaret, stand-up of artiesten staan die met prachtige culturele artistieke voorstellingen het land in gaan. Voorheen bracht dat onder andere Nico Dijkshoorn, André Manuel, Thijs Kemperink, Ernest Beuving en Armand al naar Groenlo. Dit keer komt Bertus Borgers, bekend a;s zanger/saxofonist van Sweet D'Buster. Hij komt met zijn programma vol muziek en prachtige verhalen, getiteld 'De Blues kleeft Aan Mij.

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in de Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.

Bertus Borgers komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van Mr. Albert Show en Sweetd'Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Vanaf 1970 produceerde hij veertien albums met eigen muziek en als auteur bracht hij de boeken ?Weg van hier',?ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' uit.

Kaarten kosten tien euro en zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Rockcafé Taste.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden