De Vincentius-winkel aan de Oranjestraat. Foto: PR
De Vincentius-winkel aan de Oranjestraat. Foto: PR

Vincentius-winkel drie uur langer open

Extra middagopenstelling voorziet in behoefte

GROENLO - Ten behoeve van de reeds jaren bestaande winkel aan de Oranjestraat heeft Vincentiusvereniging Groenlo een middagopenstelling ingevoerd. Al jaren is de winkel iedere zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur geopend. Dit blijft ongewijzigd. Om de vele belangstellenden een ietwat ruimere mogelijkheid te bieden, is besloten om hier een openstelling op de vrijdag aan toe te voegen. Op die dag zal vanaf vrijdag 29 maart de winkel ook 's middags worden opengesteld, van 13.00 uur tot 16.00 uur.

"Ons uitgangspunt is nog steeds om mensen hulp te bieden, die niet in staat zijn om een volwaardige plaats binnen onze maatschappij te vinden", vertelt Jan ten Dolle als vrijwillig coördinator van de winkel. "Ten behoeve van deze doelgroep genereren wij met de verkoop van allerlei spullen in onze Vincentius-winkel gelden. De artikelen, die wij voor een tweede leven te koop aanbieden, variëren enorm. Belangstellenden kunnen hier terecht voor kleding tot meubelen, van audioapparatuur tot gereedschappen, van woningdecoratie tot speelgoed voor de kinderen en ga zo maar door. Het assortiment is zeer divers en de opbrengst komt terecht bij de medemens, die daar recht op heeft."
Betrokken personen, die (gebruikte) artikelen beschikbaar willen stellen, kunnen dat doen op de dinsdag- en vrijdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Artikelen die niet gebracht kunnen worden, zullen thuis worden opgehaald. Eén telefoontje (06-23466368) is daarvoor voldoende. Onverkoopbare goederen worden geselecteerd, in depot opgeslagen om vervolgens naar zusterorganisaties in Polen en Roemenië te worden vervoerd.

Ten Dolle, die de winkel runt met in totaal circa twintig vrijwilligers, vertelt dat mensen uit Groenlo en directe omgeving met een financieel probleem een beroep kunnen doen op de Vincentiusvereniging. "Dat kan op alle mogelijke manieren. Ook al is het alleen nog maar om ten tijde van de Kerst in aanmerking te komen voor een cadeaubon, die vervolgens in onze winkel besteed kan worden. Naast het behartigen van tal van financiële problemen, wordt ook deze actie behartigd door de stichting Schuldhulp Op Maat (SOM).
"Onze slogan is Voor mensen, door mensen!", geeft Ten Dolle aan. "Inclusief de twintig vrijwilligers in de winkel bestaat het totale vrijwilligerskorps van deze Vincentiusvereniging uit circa vijftig personen. Allemaal personen die in het kader van de maatschappelijke dienstverlening veel tijd en energie investeren om de medemens te helpen. En daarbij mag niet onvermeld blijven het verlenen van assistentie aan de Voedselbank Oost Gelre, het maaltijdenproject in De Mattelier en de ondersteuning van diverse overige organisaties."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden