De officiële ingebruikname van de BuurtAED. Foto: Theo Huijskes
De officiële ingebruikname van de BuurtAED. Foto: Theo Huijskes

BuurtAED dankzij particuliere donateurs

Veel aanmeldingen voor cursus

Door Theo Huijskes

GROENLO - Met de plaatsing van een BuurtAED bij de gymzaal van de basisschool St. Willibrordus aan de Karel Doormanstraat in Groenlo, is niet alleen de hartveiligheid van de leerlingen, leerkrachten en anderen van de desbetreffende school vergroot, maar ook van degenen die op buitenschoolse tijden gebruik maken van de gymzaal, alsmede van talrijke buurtbewoners van jong tot oud.

De officiële ingebruikname van de BuurtAED vond afgelopen maandagmorgen plaats aan het begin van een nieuwe schoolweek. Naast de beide initiatiefnemers, Maureen Bekkink en Ben Bomers, waren ook vertegenwoordigers van de school en de buurt, alsmede Rudi Stemerdink van Alferink Installatietechniek aanwezig.

Eind december zijn Bomers en Bekkink, met hulp van een aantal ouders en de nieuwe directrice van de Willibrordusschool (Marjolein Wiegman) via BuurtAED.nl een crowdfunding-actie gestart om een AED voor de buurt aan te schaffen.

De BuurtAED, 24 uur per dag beschikbaar, is een initiatief van de Nederlandse Hartstichting in samenwerking met Philips. In Groenlo is de aanschaf en installatie mogelijk gemaakt door een vorm van crowdfunding, waarbij circa 75 particuliere donateurs een financiële bijdrage hebben geleverd.

Aan de installatie is op 18 februari van dit jaar een door René Fielt verzorgde informatieavond voorafgegaan. Daarnaast was er gezorgd voor een inschrijfmogelijkheid voor het volgen van een AED/reanimatiecursus. Hiervoor hebben zich dezelfde avond reeds 25 personen aangemeld. Naast buurtbewoners die al in het bezit zijn van een AED/reanimatie-certificaat/diploma, een hele mooie score. Uiteindelijk hoopt men op nog meer burgerhulpverleners vanuit de buurt. De cursussen staan gepland en starten op korte termijn.


http://www.buurtaed.nl.

Meer berichten