Op deze plek zijn drie (huur)woningen met tuin gepland. Foto: Kyra Broshuis
Op deze plek zijn drie (huur)woningen met tuin gepland. Foto: Kyra Broshuis

Mogelijk drie nieuwe woningen aan de Lepelstraat

GROENLO - Op de plek waar voorheen Deco Home Lammers gevestigd was, Lepelstraat 19 in Groenlo, zijn drie woningen gepland. Dat is vervat in een principebesluit.

Door Kyra Broshuis

Na het vertrek van Deco Home naar de Borculoseweg is het pand een aantal jaren verhuurd aan een IT-bedrijf en momenteel deels aan een particulier en een kantoor. Het is de bedoeling dat het huidige pand, met huisnummers 19 en 19a, wordt opgesplitst in drie woningen met begane grond, verdieping, zolder en een buiten. De woningen zullen door Henk Lammers worden verhuurd.

Woonfunctie is welkom
Het plan is dat het deel aan de achterzijde van het pand, aan de Molenweg, gesloopt wordt zodat er ook drie tuinen gerealiseerd kunnen worden. De gevel aan de Lepelstraat behoudt in het plan de huidige contouren, wordt voorzien van drie voordeuren en aangepast aan de stijl van de andere panden in de Lepelstraat. "Het aanzien van de Lepelstraat wordt vanaf de kant van de Beltrumsestraat een stuk verbeterd. Een invulling met woonfunctie is absoluut welkom," zo zegt wethouder Marieke Frank. "In het programma Stad Groenlo staat dat het kernwinkelgebied verder beperkt zal gaan worden. De Lepelstraat valt net buiten het kernwinkelgebied waardoor een functie anders dan detailhandel passend is. Omdat de bestemming winkel vervalt, zal de parkeerbehoefte in totaliteit afnemen. De piekbelasting van het parkeren zal buiten de winkeltijden vallen en onze medewerking aan het initiatief zal geen beperkingen hebben op de parkeerplaatsen voor de detailhandel in het centrum van Groenlo.” Het pand op de hoek van de Lepelstraat en de Molenweg blijft in de huidige vorm bestaan.

Meer berichten