CDA wil containers met reflectiebanden

Algemeen

OOST GELRE - Het CDA wil in de buitengebieden graag containers met een reflecterende band. Aldus CDA’er Niek Bragt tijdens de raadscommissievergadering.

Door Kyra Broshuis

Bragt refereert aan de algemene ledenvergadering van Vragenders Belang waarbij dit onderwerp ook aan de orde kwam: “Er ontstaat een onveilige situatie als men in de donkere dagen de containers voor papier, plastic, GFT en restafval aan de weg moet zetten in het buitengebied. En als de containers langs de weg staan zijn ze slecht zichtbaar door de donkere kleur. In Winterswijk hebben ze dit opgelost door op elke container een reflecterende band te plakken. Daarom onze vraag of dit in het buitengebied van Oost Gelre ook mogelijk zou zijn?”

Vóór de wintertijd
Wethouder Bart Porskamp zegt contact te hebben gehad met Rova en de gemeente Winterswijk. “Het effect van de reflecterende stickers is inderdaad positief ervaren. Wij vinden dit een goed idee en we gaan ermee aan de slag. Dat zou dan gelden voor het hele buitengebied van Oost Gelre. Mooi dat een dorpsbelangenorganisatie als Vragenders Belang hiermee gekomen is.” Bragt is tevreden met de reactie van de wethouder en hoopt dat een en ander vóór de wintertijd in orde is gemaakt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant