De alternatieve fietsroute is niet voldoende. Er wordt gewerkt aan een langetermijnoplossing. Foto: Kyra Broshuis
De alternatieve fietsroute is niet voldoende. Er wordt gewerkt aan een langetermijnoplossing. Foto: Kyra Broshuis

Verkeersregelaar blijft voorlopig aan

GROENLO - Voorlopig blijft er bij de kruising van de Winterswijkseweg in Groenlo, ter hoogte van de Rabobank, een verkeersregelaar staan. Dat vertelt wethouder Karel Bonsen.

Door Kyra Broshuis

“Er is recent weer overleg geweest met de klankbordgroep en daar hebben we afgesproken dat er voorlopig verkeersregelaars blijven staan bij de kruising. Wel is het zo dat die regelaars er alleen nog in de middag staan. Het is nu ‘s morgens eerder licht en er is ook minder aanbod van vrachtwagenverkeer. Er staat nu ook nog maar één persoon.” Al eerder werd er een alternatieve en veilige fietsroute geïntroduceerd en werd gepoogd vrachtwagens te weren.

Oplossing voor de lange termijn
Verschillende burgers maakten zich zorgen over de verkeersveiligheid ter hoogte van de Rabobank, vooral over de jonge fietsertjes die naar school, de sportvelden en het zwembad fietsen. Door de nieuwe N18 raakte Groenlo meerdere op- en afritten kwijt, waardoor het drukker werd op het genoemde punt. Over het kruispunt rijdt ook veel verkeer naar industrieterrein Brandemate en het busstation. Na een petitie, die meer dan 1700 handtekeningen opleverde, besloot de gemeente Oost Gelre om verkeersregelaars in de ochtend- en middagspits in te zetten. Dit voorjaar worden er enkele maatregelen uitgevoerd die de kruising veiliger moet maken voor fietsers, zo zegt de wethouder. “We zijn bezig met oplossingen voor de langere termijn. Tot aan de zomervakantie blijft de verkeersregelaar in elk geval staan.”

Meer berichten