Vlnr. Evie Legro, Twan Roos en Fem Gelinck gaan naar het EK en het WK Hiphopdans. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Evie Legro, Twan Roos en Fem Gelinck gaan naar het EK en het WK Hiphopdans. Foto: Kyra Broshuis (Foto: )

Odival-dansers naar EK en WK

Evie, Fem en Twan succesvol bij Eibergse Odival

Door Kyra Broshuis

GROENLO/EIBERGEN - De Achterhoek telt mee op het (inter)nationaal danspodium. Eén van de succesvolle verenigingen uit dit gebied is het Eibergse Odival. De vereniging trekt leden uit de hele omgeving. Drie Groenlose leden van Odival doen mee aan het EK en/of WK.

Evie Legro: Passie voor hiphop
Evie Legro, Fem Gelinck en Twan Roos gaan een paar keer per week naar Eibergen om te trainen en zetten veel opzij voor het dansen. De 18-jarige Evie volgt een modeopleiding en is daarnaast altijd met dansen bezig. “Ik dans al vanaf mijn negende jaar. Eerder altijd bij Studio Jesz waar ik een paar uur per week hiphopdans volgde. Ik ben vervolgens zelf ook les gaan geven. Ik wilde echter meer en heb toen auditie gedaan bij Odival in Eibergen en kwam direct in het hiphopwedstrijdteam. Daar heb ik ruim vier jaar met heel veel plezier gedanst. We zijn een aantal keer Nederlands kampioen geworden en ik heb verschillende optredens gedaan. Ook mocht ik Olympic Moves begeleiden.” Evie danst meerdere dansstijlen, maar haar passie ligt bij hiphop. “En bij het hofballet van de Knunnekes!”

Twan Roos: op auditie
Voor de 14-jarige Twan Roos, scholier Marianum, is dansen ook veel meer dan alleen een hobby. Vanaf zijn zesde jaar danst hij al, eerst bij Studio Jesz. “Er was nog één andere jongen die ook op dansen zat. Nee, ik ben er niet raar op aangekeken. Veel meisjes uit mijn klas zaten op dansen en dat wilde ik ook graag. Mijn moeder nam me mee naar een les en toen was ik verkocht. Twee jaar geleden ben ik naar Eibergen gegaan op advies van Fem. Die zomer heb ik auditie gedaan voor het wedstrijdteam en kon ik als meetrainer aan de slag. Dat houdt in dat je als understudy fungeert. We trainen minimaal drie keer per week. Of we op de fiets naar Eibergen gaan? Nou, laten we zeggen dat onze ouders behoorlijk wat kilometers maken ...”

Fem Gelinck: alles voor het dansen
Twan zit samen met Fem (14, scholier Marianum) in het team. Ook zij begon bij Studio Jesz maar dan in Beltrum. “Ik heb één jaar niet gedanst omdat ik wilde voetballen. Daarna kwam Studio Jesz ook in Groenlo ben ik daar naartoe gegaan. Voetballen doe ik nog steeds, maar ik ga er wel mee stoppen, ik wil me helemaal op dansen richten.” Fem danst nu drie jaar in Eibergen. “Ik kende Evie van het danskamp en zodoende ben ik bij Odival gekomen. Ik ben nu sinds twee jaar vaste danser in het team.”

Naar het EK én het WK
Evie, Twan en Fem hebben zich alle drie met hun team geplaatst voor het EK dat in Veldhoven wordt gehouden. Voor Fem en Twan geldt dat ze ook naar Engeland mogen voor het WK dat eind augustus van dit jaar wordt gehouden. Voor Evie is het nog spannend: “Wij komen waarschijnlijk net 1 punt tekort. We zijn druk bezig en er is een kans dat we toch nog naar het WK mogen. Dat zou fantastisch zijn.” Dansen is voor het drietal een niet meer weg te denken onderdeel van hun leven. “We krijgen les in heel veel verschillende stijlen en dat is superleuk”, zegt Evie. Toch moet het voor haar wel een hobby blijven: “Ik dans veel en geef veel les maar als werk wil ik toch liever de modewereld in.” Twan en Fem willen echt verder in de danswereld en willen graag naar de dansacademie.”De druk is groot maar shows en optredens zijn zo gaaf om te doen. Je conditie moet op peil zijn en je moet ook thuis veel oefenen maar dat is niet erg. Dit is echt wat we willen”, legt het duo uit.

Odival gaat met twee teams naar het WK, in totaal 25 dansers. Om dat te kunnen bekostigen moeten de dansers zelf sponsors zoeken. Geïnteresseerden kunnen mailen naar dansafdelingodival@live.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden