De eerste prijs wordt uitgereikt aan Jaap Jansen en Walter Penterman. Foto: PR
De eerste prijs wordt uitgereikt aan Jaap Jansen en Walter Penterman. Foto: PR

Jansen en Penterman SGK-kruisjaskampioenen 2018/2019

GROENLO - De seizoenseinduitslag kruisjassen Stichting Grolse Kermis SGK) is bekend. Met een prachtig totaal van 24.941 punten over de beste zes van totaal acht kaartavonden is het koppel Jaap Jansen en Walter Penterman kampioen geworden over 2018/2019.

Maandagavond 15 april ontvingen zij uit handen van Paul Overkemping de inmiddels bekende waardebonnen van Slagerij van Geemen. Tweede werden Arno Wiegerinck en Johan ten Hagen met 24.511 punten en de derde plek was voor Stef Klein Gunnewiek en Toon Hartman met 23.561 punten.

Laatste avond
Aan de achtste en tevens laatste wedstrijd van dit seizoen werd opnieuw door een groot aantal kaarters deelgenomen: alle veertien tafels waren bezet. De poedelprijs ging deze avond heel verrassend naar de heren Henk Hoffman en Henk Porskamp. Ze waren de hele avond in de overwinningsroes van de uitslag van Vios tegen Grol en hadden de gedachten blijkbaar nog niet bij het kaarten. Ze behaalden slechts 3.074 punten, waarvoor zij een bemoedigend applaus kregen. Eerste op die laatste avond werden Stef Klein Gunnewiek en Toon Hartman met 4.422 punten, tweede werden Adrie Wittenbernds en Harry Koster met 4.373 punten en als derde eindigden Willem Spekschoor en Toon Woertman met 3.947 punten.

Het seizoen 2019/2020 begint op maandag 16 september.

Meer berichten