Koningsdag Groenlo in 2018. Foto: PR
Koningsdag Groenlo in 2018. Foto: PR

Koningsdag met kindervrijmarkt en veel meer

GROENLO - De Vesting Vrijmarkt op Koningsdag 27 april is de laatste jaren een succes gebleken. De knusse binnenstad van Groenlo blijkt zich uitstekend te lenen voor heet evenement.

Centraal staat de Kinder Vrijmarkt, een kinderrommelmarkt die begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. De kinderrommelmarkt wordt gehouden in onder andere de Beltrumsestraat. Bezoekers van de Albert Heijn kunnen gewoon wegrijden via de Beltrumsestraat en dan de Goudsmitstraat. Daarnaast is de kinderrommelmarkt te vinden op het plein voor de Oude Calixtus, in de Mattelierstraat en op het Europlein.
Maar er is meer. Jannes de Goochelaar zal er zijn met zijn onnavolgbare goochelkunsten. Verder kunnen kinderen geschminkt worden en zal een ballonnenartiest de verrassende ballonfiguren maken. 's Morgens zullen de klanken van het carillon al klinken over het vestingstadje Groenlo: beiaardier Wim Ruessink zal de bezoekers al vroeg in de juiste oranje stemming brengen.
Ook kunnen de bezoekers de toren beklimmen van de Calixtusbasiliek. De toren is beeldbepalend voor Groenlo en het beklimmen van de toren wordt beloond met een weids uitzicht over Groenlo en omgeving. Daarnaast kunnen de bezoekers een bezoekje brengen aan de Stadsboerderij aan de Notenboomstraat en het Stadsmuseum aan de Mattelierstraat.
Vanaf 15.00 uur zal DJ Robin Spanjaard de gasten vermaken op de Markt, zijn muzikale bijdrage duurt tot maar liefst 22.00 uur.

Vervoer voor Marveldtoeristen is geregeld: de Vestingstad Express zal de bezoekers van Marveld Recreatie naar Groenlo brengen.
De VVV aan de Kevelderstraat is op Koningsdag eveneens haar deuren geopend.


http://facebook.com/vestingdagengroenlo

http://www.groenlo.nl

Meer berichten