Tristan Wissink (links) en Dieke Gebbink (rechts) onthullen de gedenksteen ‘100 jaar S.V. Grol’. Foto: Theo Huijskes
Tristan Wissink (links) en Dieke Gebbink (rechts) onthullen de gedenksteen ‘100 jaar S.V. Grol’. Foto: Theo Huijskes

Gedenksteen '100 jaar S.V. Grol' op Den Elshof

Onthuld door de jongste jeugdspelers

Door Theo Huijskes

GROENLO - De namen van de 5-jarige Tristan Wissink en de 6-jarige Dieke Gebbink zullen zonder enige twijfel een plaats gaan krijgen in de inmiddels al lijvige analen oftewel geschiedschrijving van de Groenlose voetbalclub Grol. Als jongste lid van de jongensafdeling mocht namelijk Tristan samen met Dieke als jongste lid van de meisjesafdeling afgelopen zaterdag de gedenksteen '100 jaar S.V. Grol' op het sportpark Den Elshof onthullen. Een prachtige, zelfs chique ingemetselde steen, die levenslang de herinnering hoog houdt aan het in 2018 groots gevoerde eeuwfeest van de Grol.

In het bijzijn van onder anderen de leden van het dagelijks bestuur van Grol, de leden van het jubileumbestuur 'S.V. Grol 100 jaar', een vertegenwoordiging van de vrijwilligers(woensdag)groep, alsmede ouders en familieleden van de beide jeugdleden en andere belangstellenden vond de onthullingsceremonie plaats. Een gebeuren waarmee tevens het in alle opzichten bijzonder succesvolle jubileumjaar definitief wordt afgesloten.

De steen met een formaat van 100 centimeter bij 100 centimeter, waarvoor John Ligtenberg Vormgeving uit Groenlo het ontwerp heeft aangedragen en Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk de uitvoering heeft verzorgd, is geplaatst bij de entree van het sportpark aan de Oude Winterswijkseweg. De onthulling van het voor veel uitstraling zorgende kunstwerk vond plaats met het wegtrekken van een tweetal jubileumvlaggen door de beide jeugdspelers.

Meer berichten