Jurgen te Brake kampioen AKF en Gelders kampioen

Algemeen kampioen Jurgen te Brake bij de prijsuitreiking. Foto: KV Zwolle
Algemeen kampioen Jurgen te Brake bij de prijsuitreiking. Foto: KV Zwolle

Jurgen te Brake kampioen AKF en Gelders kampioen

ZWOLLE/APELDOORN - Vorige week zondag waren de persoonlijke kampioenschapswedstrijden voor zowel het Achterhoeks (AKF) kampioenschap als ook het Gelders kampioenschap. Deze klootwedstrijden werden gehouden in Apeldoorn bij de vereniging KV Het Woudhuis en bleken voortreffelijk georganiseerd. Het parcours bestond uit 1000 meter op straat gooien, 5 schoten op het veld gooien waarbij het totaal aantal meters bij elkaar opgeteld gemeten werd, en het zetten waarbij de bal onderhands door de lucht gegooid wordt en de meters tellen vanaf de start tot de plek waar de bal neerkomt op de grond. Bij de heren eiste Jurgen te Brake van KV Zwolle de titel op: hij werd eerste op straat, negende op veld en tweede met zetten.

Bij de jongens in categorie 4 werden de podiumplaatsen verdeeld tussen Jochem en Wouter Rooks van KV Zwolle en Stefan Langwerden van KV 't Broek. Op het onderdeel straat wist Jochem met 9 meter Stefan Langwerden achter zich te houden, Jochem gooide de 1000 meter in 10 schoten en 40,18 meter en Stefan had er ook 10 schoten voor nodig maar kwam 30,52 meter over de finish. Wouter eindigde op de derde plaats met 12 schoten en 15,20 meter.
Op het onderdeel veld (5 schoten) wist Stefan Langwerden de eerste plaats voor zich op te eisen door 320,70 meter te gooien, Wouter werd hierbij tweede met 293,45 meter en Jochem werd op dit onderdeel derde met 256,20 meter.
Bij het onderdeel zetten eiste Jochem weer de eerste plaats voor zich op door 40,05 meter door de lucht te gooien, Stefan werd hierbij tweede met 37,60 meter en Wouter had bij het zetten niet zijn dag maar werd toch nog derde met 28,40 meter.
Dit maakte dat Jochem Rooks in het totaalklassement eerste werd, en dus kampioen van de AKF in de leeftijdscategorie vier, Stefan Langwerden werd tweede en Wouter Rooks werd derde.
De resultaten van de jongens werden ook meegeteld in de totaalscores van alle heren die die dag mee gooiden in de leeftijd vanaf 15 jaar tot boven de 70 jaar. Stefan Langwerden wist in dit totaalklassement de 16de plaats te halen, Jochem Rooks werd 17de en Wouter Rooks werd 25ste. De Zwolse jeugd heeft hiermee prima prestaties neergezet.
Bij de dames werd ook een jeugdlid kampioen, namelijk Suzan Zieverink van Klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo. Suzan werd net als Tim zowel AKF als Gelders Kampioen. Hieruit blijkt dat de jeugd van de AKF goed presteert.
Bij de heren wist Jurgen te Brake van KV Zwolle de titel voor zich op te eisen met een eerste plaats op straat (7 schoten en 66,07 meter), een negende plaats op veld (324,50 meter) en een tweede plaats met zetten (49,71 meter).

Meer berichten