Oosterse zondagen bij Streets

De VOC als thema. Foto: PR
De VOC als thema. Foto: PR

Tijdens de aanloop naar de Slag een VOC viergangenmenu

Door Kyra Broshuis

GROENLO - De eigenaren van Wijnbar/brasserie Streets, Laura en Ronald Folkerts, zijn altijd bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe ideeën. Streets is ook tijdens de Slag om Grolle een plaatje om te zien: vuurkorven, stro, houten tafels, bijzondere attributen en vooral een heel gezellige en ontspannen sfeer. In de aanloop naar de Slag wil Streets iets extra's en iets exclusiefs neerzetten. Dat is gelukt: op zes zondagen kunnen de gasten genieten van gerechten die geïnspireerd zijn op de VOC-tijd.

'Ik heb nog steeds een handgeschreven receptenboekje van oma Moen'

Slag om Grolle deels gefinancierd door VOC
"De Slag om Grolle, en de rest van de 80-jarige oorlog, is deels gefinancierd door de VOC die in 1602 is opgericht", vertelt Laura. "Vanuit de Oost werden bijzondere specerijen naar Holland vervoerd, zoals peper, kaneel, kruidnagel, foelie, nootmuskaat en koriander. Maar ook andere producten als thee en rijst kwamen vanuit de Oost naar hier."
Laura is een begenadigd kok en heeft leren koken in de keuken van haar Indonesische tantes en oma Moem. " 'Kom Lau, dan gaan we toveren met kruiden', zei mijn oma. Ik heb nog steeds een handgeschreven receptenboekje van haar. Een dierbaar bezit."

Vier gangen vol geuren, kleuren en smaken uit de Oost
Tijdens de VOC-dagen wordt een viergangendiner geserveerd. Het menu voor de eerste dag, zondag 28 april aanstaande, belooft veel goeds. De eerste gang is een proeverij van curry's bestaande uit een kipsalade met curry, een thaise currysoep en samosa. De tweede gang is een proeverij van drie verschillende satés, de derde gang bestaat uit een mini-rijsttafel en de vierde gang is een oosters dessert van spekkoek en bananenloempiaatjes met kokossaus.
Laura en Ronald verheugen zich op de aanloop naar de Slag. "Het is mooi dat zoveel mensen hier een bijdrage aan leveren. Wij zorgen met veel passie en plezier voor zes zondagen genieten van uitsluitend het goede dat de VOC ons heeft gebracht."

Reserveren
Reserveren voor één van Oosterse zondagen is gewenst. De kosten zijn 28,50 euro per persoon. Elke tweede persoon eet voor de helft van het geld bij inlevering van de coupon uit deze krant. Reserveren kan telefonisch via 06-37417296 of via info@wijnbarstreets.nl.

Houd deze krant in de gaten voor de verschillende menu's van de Oosterse zondagen.

Meer berichten