Foto: PR
Foto: PR

Marga Klompé haalt geen banen weg uit Groenlo

GROENLO - Het gerucht gaat al een tijdje dat de administratieve krachten van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé buiten Groenlo zouden worden geplaatst. Dat berucht is ook Kees Porskamp van de VVD ter ore gekomen. Hij wil van de wethouder weten of de gemeente Oost Gelre van deze plannen af weet en wat dat zou gaan betekenen.

Door Kyra Broshuis

“Wij hebben signalen ontvangen van medewerkers van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé dat er mogelijk plannen zouden zijn om het hoofdkantoor en de administratieve ondersteuning, die momenteel gevestigd is in onder andere de Rank aan de Ziekenhuisstraat in Groenlo, mogelijk buiten onze gemeentegrenzen en elders in de Achterhoek te gaan onderbrengen. Het zou hierbij om een fors aantal arbeidsplaatsen gaan die momenteel onder andere in de Rank gevestigd zijn, waarbij dit gebouw mogelijk gesloopt zou gaan worden. Bent u bekend met deze plannen?”, zo vraagt Porskamp aan wethouder Jos Hoenderboom.

Geen enkele overweging
De wethouder is kort en helder in zijn antwoord: “We hebben regelmatig overleg met de bestuursvoorzitters van zowel de Stichting Marga Klompé als Careaz. Er zijn op dit moment de nodige ontwikkelingen gaande. Ik heb vandaag nog contact gehad met de bestuursvoorzitters en er is geen enkele overweging om de werkzaamheden te verplaatsen. De ondersteunende diensten blijven dus gewoon in Groenlo.”

Meer berichten