Dancing in the Street dit jaar een uur langer. Foto: Lawrene Mooij
Dancing in the Street dit jaar een uur langer. Foto: Lawrene Mooij (Foto: Lawrence Mooij)

Dancing in the Street uur langer

GROENLO - Met goedkeuring van de buurt kunnen bezoekers van Dancing in the Street voortaan een uur langer genieten van een afwisselend podiumprogramma. Het dansfeest kan net als in het verleden de komende editie op zaterdag 22 juni weer doorgaan tot 1.00 uur. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de organisatie in vervulling.

Dancing in the Street is de afgelopen 7 jaar uitgegroeid tot regionaal dansfestival. Sinds de eerste editie in 2012 trok het duizenden bezoekers uit de hele Achterhoek naar de binnenstad van Groenlo. Met het verhuizen van locatie en datum in 2014 viel het evenement niet meer onder dezelfde vergunning, waardoor er andere voorwaarden gingen gelden met betrekking tot de eindtijd. "Geweldig feest, maar verschrikkelijk jammer dat voorbij is, terwijl het eigenlijk net begint", was de afgelopen jaren een van de meest gehoorde opmerkingen vanuit de bezoekers.
"We hebben al die jaren erg ons best gedaan om in aanmerking te komen voor een uitgebreidere vergunning en we zijn superblij dat dat nu in goed overleg met de direct aanwonenden gelukt is", vertelt organisator Michaël Lammers.

De nieuwe eindtijd is in lijn met de resultaten van het doelgroeponderzoek dat Ramon Nienhuis afgelopen voorjaar hield voor Dancing in the Street. Hieruit kwam verder naar voren dat bezoekers de festival-opzet gaaf vinden, maar ook wel terugverlangen naar een formule met een wat meer 'straat-idee' en een hoofdpodium met opbouwend verschillende soorten muziek, zoals dat in het verleden was. Ook hiermee is de organisatie in goed overleg met de instanties aan de slag gegaan en de opzet voor 2019 is hierop aangepast. "Mooi dat ook hierin de instanties hebben meegedacht", vertelt Lammers.

De kaartverkoop voor Dancing in the Street gaat met een early-bird-actie van start op vrijdag 3 mei. Op die dag zal ook de line-up bekend worden gemaakt. "Daarin zitten een aantal leuke verrassingen. Het wordt weer een superavond", zo belooft de organisator.


www.dancinginthestreet.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden