De Grolse dukaten. Foto: PR
De Grolse dukaten. Foto: PR

Aftrap toeristenseizoen met Dukatendag

Aftrap toeristenseizoen met Dukatendag

GROENLO - Woensdag 1 mei wordt het toeristenseizoen in Groenlo afgetrapt met de eerste zogenaamde Dukatendag. 'Woensdag Dukatendag' is de nieuwe slogan waarmee de toeristische bezienswaardigheden hun deuren wagenwijd open zetten voor alle belangstellenden. Op deze speciale woensdagen zijn ze allemaal geopend en kunnen ze door middel van het dukatenpasse-partout voordelig worden bezocht. De toeristische bezienswaardigheden zijn: het Stadsmuseum, het beklimmen van de toren van de Calixtusbasiliek, de Vestingstad Express, de Kerkers, de Stoomhoutzagerij en de Stadsboerderij Grolle.

Passe-partout en verkooppunten
De passe-partouts zijn in de vorm van een juten zakje met daarin drie dukaten te koop bij de VVV Groenlo in de Kevelderstraat, bij de receptie van Marveld Recreatie en bij alle deelnemende attracties. Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar is de prijs 7,00 euro en voor kinderen 3,00 euro. Voor dit bedrag kan men drie toeristische bezienswaardigheden bezoeken. Op woensdag Dukatendag zijn alle deelnemende attracties te bezoeken. De dukaten zijn ook op andere dagen te koop en inwisselbaar. De openingstijden van deelnemende attracties staan vermeld op de passe-partoutplattegrond en op www.dukatengroenlo.nl. Op de plattegrond - die men ontvangt bij aankoop van een passe-partout - staat informatie over de verschillende deelnemers.

Stoomhoutzagerij terug
De Stoomhoutzagerij doet na een jaar van afwezigheid weer mee met de passe-partout. De vrijwilligers gaan opnieuw draaien, maar dan op stroom totdat de stoomketel weer hersteld is. Op verschillende zaterdagen zullen er weer zogenaamde draaidagen zijn.


dukatengroenlo.nl

groenlo.nl

facebook.com/vestingdagengroenlo

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden