Joke Brouwer voor haar kleurrijke foto. Foto: Kyra Broshuis
Joke Brouwer voor haar kleurrijke foto. Foto: Kyra Broshuis

De Mattelier verfraaid met negen plaatjes van foto's

Algemeen

GROENLO - De liefhebbers weten het allang: Groenlo is een zeer fotogenieke stad. Een oproep van Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier om mooie foto’s van Groenlo in te sturen, leverde dan ook 170 reacties op. Allemaal mooi, maar de negen allermooiste zijn uitverkoren om de twee zalen van de Mattelier, De Veste en De Wheme, te mogen verfraaien.

Door Kyra Broshuis

Meer reuring in de stad
Directeur Tonnie Zieverink heet vrijdagavond de acht fotografen met de mooiste inzending van harte welkom: “Onze doelstelling van de verhuizing van De Bron naar Dde Mattelier was te zorgen voor meer reuring in de binnenstad. Daar zijn we prima in geslaagd. We hebben een oproep gedaan aan de Grollenaren om foto’s met als thema ‘stad Groenlo’ in te sturen om dit gebouw nog mooier te maken. Het is immers een gebouw van ons allemaal. De winnaars krijgen, naast uiteraard eeuwige roem, twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze in De Mattelier.”

Groenlo in alle seizoenen
Dan is het de eer aan stichtingsvoorzitter Hans Tops om de deuren van de zalen te openen en het publiek de gelegenheid te geven de foto’s te bekijken. Negen prachtige foto’s hangen er aan de wand. De onderwerpen variëren van de Grolse gracht in verschillende seizoenen tot een bijzonder inkijkje in de Basiliek en een feeëriek beeld van een oud Grols straatje bij nacht. De fotografen zijn Annegrit Schuurmans (als enige met twee foto’s vertegenwoordigd), Ferdie Klein Goldewijk, Joke Brouwer, Joop Abbink, Lidy Huethorst, Lisa Wellink, Theo Huijskes en Truus Stotteler. Een opvallende foto is die van Joke Brouwer (70). Zij leverde een prachtige foto in van kleurrijke bomen nabij de kikkersprongbrug bij de Calixtusbasiliek. “Deze foto heb ik gemaakt in de herfst van 2017. Ik reed erlangs en zag die prachtige kleuren. De volgende dag ben ik teruggegaan en heb ik deze foto gemaakt”, legt Brouwer uit. Ze is een echte hobbyfotograaf en aangesloten bij de Fotoclub Berkelland. “Ik houd van natuur en macrofotografie. Het fotograferen van de natuur, hoe groot of klein ook, is wel echt mijn ding. Ik vind het geweldig dat één van mijn foto’s nu hier in De Mattelier hangt.”

Goed voor de akoestiek
De foto’s zijn afgebeeld op speciaal doek dat een positief effect heeft op de akoestiek in de zaal. De bezoekers van komende voorstellingen als Dekoor Close Harmony op 25 mei, Enge Buren op 7 juni, Penta Dansvoorstelling op 29 juni, Goeie Tukkers op 20 september en Liedjes van Toon op 12 oktober, kunnen dus genieten van mooie stadsfoto’s en nog beter geluid. Uiteraard zijn de foto’s ook buiten de voorstellingen om te zien in De Mattelier.

Theo Huijskes en Lisa Wellink onder hun foto's. Foto: Huub Wellink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids