Alan Gascoigne en Ralph de Jongh (links). Foto: Paul van Druten
Alan Gascoigne en Ralph de Jongh (links). Foto: Paul van Druten

Taste live met Alan Gascoigne en Ralph de Jongh

GROENLO - We schrijven 25 februari 2019. Ralph de Jongh komt naar Lichtenvoorde om in Paul's Kitchen een aantal nummers met niemand minder dan onze Achterhoekse trots, Alain Gascoigne, op te nemen en Paul zette uiteraard een aantal te gekke opnamen op zijn youtube-kanaal. Roland en Marion van Rockcafé Taste waren zo onder de indruk dat ze het niet konden laten de beide heren te vragen of ze samen in Taste wat willen doen. Al heel snel kwam het antwoord 'Ja! Graag. Volmondig en van beide mannen. En zo staan op zondag 19 mei Alan Gascoigne en Ralph de Jongh op één podium, in Taste uiteraard.

Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Ralph was al meerdere malen te zien in DWDD en VI.

Alan Gascoigne behoeft hier in de regio haast geen toelichting. De altijd goedlachse en meer dan vriendelijke muzikant! Alan is al op jonge leeftijd uit de Engelse sleur gevlucht. In Engeland heeft hij de meeste bekendheid verworven als gitarist van Screaming Lord Sutch. Inmiddels woont hij al 30 jaar in Nederland waar hij vooral bekend is geworden als gitarist van Normaal en The Tim Disney Band. Hij laat een veelzijdig gitaarspel horen, waarbij hij met zijn vingervlugheid nog steeds verbaasde blikken krijgt.Ook laat hij andere stijlen zien als slide- en lapsteelgitaar. Daarnaast was hij tot 2013 muziekleraar op Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde en Groenlo.

Met deze mannen op het podium kan het haast niet anders dan een legendarische middag worden. Aanvang op zondag 19 mei om 16.00 uur; de entree is vrij.

Meer berichten