Jan Piek, Petra Wolters en Jesse Bomers bij hun onderkomen aan de Lievelderweg. Foto: Henri Walterbos
Jan Piek, Petra Wolters en Jesse Bomers bij hun onderkomen aan de Lievelderweg. Foto: Henri Walterbos

Corsogroep Boschkempers spekken de kas

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het overgrote deel van een corsoseizoen bestaat uit zaken die de corsowagen aan gaat. Om een corsowagen überhaupt te kunnen verwezenlijken, en een corsogroep in leven te houden, is het belangrijk om de club financieel gezond te houden. Om de kas te spekken worden door tal van corsogroepen hand- en spandiensten op regionale evenementen verricht. Zo ook door corsogroep Boschkempers. Ze hebben daarnaast ook hun eigen activiteiten, zoals de jaarlijkse verkoop van geraniums en fuchsia's en de Boschkempers wandeltocht op zondag 26 mei.

Door Henri Walterbos

Tiende bloemenverkoop
"De bloemenverkoop zitten we nu middenin. De tiende keer alweer. Afgelopen weekend zijn we deur aan deur geweest in Lichtenvoorde en aankomende zaterdag doen we delen van Lichtenvoorde en de kerkdorpen waar we nog niet geweest zijn. Planten kunnen ook telefonisch besteld worden op 06-27486152, " vertelt Petra Wolters. "Dat we een wandeltocht zijn gaan organiseren om geld in kas te krijgen, wat broodnodig is, is een idee van ons lid Ingmar Buil die zelf een fanatiek wandelaar was. Helaas kan hij het zelf niet meer meemaken omdat hij drie jaar geleden overleed." Het raakt de aanwezige organisatoren nog steeds diep, is te merken.

"Er was verder nog geen andere wandeltocht die door een corsogroep georganiseerd werd," vult Jesse Bomers aan. "Zo wilden we ook de combinatie leggen tussen de corsowagen en het wandelen, door bijvoorbeeld tijdens de wandeltocht, altijd de laatste zondag van mei, langs dahliavelden te lopen, al is er dan nog weinig te zien. Later kan echter niet want dan zit je midden in het bouwseizoen. Daarnaast staan we op de Zwarte Cross, Mañana Mañana, helpen we bij de Slag om Grolle en helpen we in Groenlo met het plaatsen en opruimen van hekken voor de carnavalsoptocht en ondersteunen we bij het verkeer regelen dan."

Drie afstanden
"We hebben bewust voor drie afstanden gekozen, 5, 12 en 20 kilometer, zodat er een tocht is voor de fanatieke wandelaars die trainen voor Nijmegen of Lichtenvoorde bijvoorbeeld maar ook voor de liefhebbers en recreatieve lopers," vertelt Jan Piek over de wandeltocht zelf. "En eind mei is tevens de periode dat mensen weer volop gaan wandelen. De route die we dit jaar lopen zijn de routes van het eerste jaar, omdat het het eerste lustrum van de wandeltocht is. Het is bovendien een route die Ingmar zelf nog uit heeft gezet. Het zal richting Zieuwent en de kerkepaden gaan en een stukje Lievelde. Zeer geschikt ook voor de loper die stevig door wil lopen."

De respons op de tocht is groot. Begonnen met 80 deelnemers de eerste keer, zit het deelnemersaantal inmiddels op ruim 150, al waren er afgelopen jaar wel een stuk minder vanwege de extreme warmte toen. Het succes van de wandeltocht schrijven de organisatoren vooral toe aan hun overleden lid Ingmar Buil, die ze op deze manier tevens willen blijven gedenken. "Ingmar nam als fanatiek wandelaar flyers van onze wandeltocht overal mee naar toe waar hij zelf wandelde. Een mooie activiteit ter nagedachtenis aan hem," vindt Jan. "Bij het inschrijven en betalen staat zijn foto, met twee kaarsjes," vult Petra aan. "Dat willen we gewoon. Zo is hij er altijd bij en het is zijn dingetje. Hij heeft veel voor ons betekend."

Start
Er kan gestart worden tussen 8.00 en 11.00 uur bij bouwlocatie Corsogroep Boschkempers, Lievelderweg 92, Lievelde. De route wordt aangeduid door middel van pijlen en de deelnemers krijgen een routekaart mee. Kosten bedragen 5 euro, onder 12 jaar 2,50. Onderweg is er een kop koffie bij pauzeplaats Skik & Zo en na afloop staat een kop soep klaar.


Facebook Boschkempers wandeltocht

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant