Meike Prollius (l), toeristisch coördinator van de gemeente Oost Gelre, en wethouder Marieke Frank met de nieuwe Geluksgids. Foto: Kyra Broshuis
Meike Prollius (l), toeristisch coördinator van de gemeente Oost Gelre, en wethouder Marieke Frank met de nieuwe Geluksgids. Foto: Kyra Broshuis

Nieuwe Toeristische Geluksgids Oost Gelre officieel gepresenteerd

GROENLO - In het Koetshuys van IdeeMedia in Groenlo is woensdag de nieuwe Toeristische Geluksgids Oost Gelre gepresenteerd.

Door Kyra Broshuis

Voor het eerst staat in de gids ook een Duitse vertaling. Peter Konings van IdeeMedia heet de gasten welkom en vertelt dat het Koetshuys niet alleen de plek is van het bedrijf, maar ook van Galerie KiK (Kunst in Koetshuys). “De toeristische sector is een belangrijke banenmotor van Oost Gelre. De gids is weer een stukje dikker dan de vorige uitgave omdat er weer meer te doen is in deze gemeente. We zijn er trots op dat ook KiK vermeld staat in deze gids en we hopen dat veel mensen onze exposities komen bezoeken.”

Bekende én onbekende parels
Simone Derksen en Mirjam Tolkamp van de VVV Oost Gelre zijn blij met de nieuwe uitgave: “Hierin staat al het moois dat Oost Gelre te bieden heeft. Bekende én onbekende parels van onze gemeente.” Volgens wethouder Marieke Frank is er nog steeds behoefte aan een papieren product met toeristische informatie. “Het blijft prettig om te bladeren en met behulp van een smartphone kun je eventueel nog meer informatie opzoeken. Ik wens alle medewerkers, adverteerders en toeristisch ondernemers een heel mooi seizoen toe!”

Van Zieuwent tot het Zwillbrocker Venn
De gids staat vol met toeristische informatie over Groenlo en Lichtenvoorde én over de kleine kernen Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender, Zieuwent en Zwolle. Het boekje in onderverdeeld in de hoofdstukken fietsen, wandelen, evenementen, natuur, groepen, historie & cultuur, kinderen, eten & drinken en overnachten. Ook is er aandacht voor de verschillende fiets- en wandelroutes zoals de nieuwe Droebelwandelroute in Zieuwent en de Muntenroute in Groenlo. In de gids staat ook informatie vermeld over bijzondere plekken die (net) buiten Oost Gelre liggen, zoals het bekende Zwillbrocker Venn met de beroemde broedplaats van de roze flamingo’s. Uiteraard is er ook aandacht voor het interessante verleden van Oost Gelre met onder andere de Stolperstenen, Erve Kots en Stoomhoutzagerij Nahuis. Nieuw zijn de tips over Streetart Lichtenvoorde en de Grolse Muurgedichten.

De Toeristische Geluksgids, een tweejaarlijkse uitgaven van de VVV Oost Gelre en Achterhoek Toerisme, is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de VVV’s in Groenlo en Lichtenvoorde en bij de verschillende toeristisch ondernemers.

Meer berichten