SML-Grol. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl
SML-Grol. Foto: Marcel Houwer/Streekgids.nl

Grol speelt goede wedstrijd en wint van SML

ARNHEM/GROENLO - Grol speelde één van haar beste wedstrijden van dit voetbalseizoen. Tegen SML, koploper in de derde periode, werd er zeer verzorgd gecombineerd. Er werden weinig kansen gecreëerd, maar Grol wist ze wel zeer goed te benutten en men gaf ook maar twee kansen weg. Michel Kamphuis zette Grol met de eerste de beste kans in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft scoorde Luc Berentsen twee maal. Via een makkelijk gegeven penalty aan SML werd de eindstand in Arnhem 1 – 3.

Grol startte zonder de geschorste Quint Kristen en de nog niet helemaal fitte Mart Willemsen, die net als Bjorn te Braake op de bank zat. Ramon Landewers startte daarom centraal achterin en Myron Baten stond links achterin. Ook was er een basisplaats voor Teun Pasman. De eerste helft kenmerkte zich door goed verzorgd veldspel van beide ploegen en weinig kansen. Na een kwartier redde Wessel Baarslag fantastisch een inzet van SML van dichtbij. De eerste kans voor Grol kwam pas na 25 minuten. Myron Baten stuurde Wouter Rexwinkel weg op links, die van de achterlijn een goede voorzet gaf, die bij de tweede paal door de vrijstaande Michel Kamphuis werd binnengeschoten: 0 – 1.
Grol stond goed opgesteld en gaf verder geen kans weg. Aan Grolkant stond Thomas Porskamp achterin zeer goed te voetballen en Dudu was de gangmaker op het middenveld. Vlak voor rust had Luc Berentsen de voorsprong kunnen vergroten, maar zijn schot ging net over.
Na rust zette Grol het goede spel voort. Na een uitglijder van een SML-verdediger op de middenlijn liep Wouter Rexwinkel alleen op het doel af. Maar hij strandde op de keeper. SML nam het heft wat meer in handen op jacht naar de derde periode titel. Maar Grol gaf niets weg. Na een uur spelen kwam het zelfs op 0 – 2. Wederom een assist van Wouter Rexwinkel, nu van rechts. Luc Berentsen verlengde bekeken laag langs de keeper. Daarna was het weer Wouter die een medespeler vrij voor het doel zette. Ditmaal was het Roel Bruins, die helaas net even te weinig tijd nam en via de vingers van de keeper overschoot.
Het goede spel van Grol werd uiteindelijk toch nog verder beloond met de tweede treffer van Luc Berentsen, na mooi klaarleggen door Mart Zieverink: 0 – 3. Een klein smetje op het goede spel was even later de penalty tegen, die door de overigens goed leidende arbiter Omar Khalifa misschien wel erg gemakkelijk werd gegeven. De strafschop werd door Joshua Gieling benut: 1 – 3. SML zet nog even aan daarna, maar Grol had de wedstrijd onder controle en gaf niets meer weg.

Een mooie 1 – 3 overwinning met goed verzorgd voetbal. Een mooie opsteker voor het team van Sander Hoopman. Komende zondag 19 mei speelt men om 14.00 uur uit tegen Gendringen. Een week later de laatste wedstrijd, thuis, ook om 14.00 uur, tegen MvR.

Scoreverloop
25ste min. 0 - 1 Michel Kamphuis
65ste min. 0 - 2 Luc Berentsen
75ste min. 0 - 3 Luc Berentsen
78ste min. 1 - 3 Joshua Gieling

Geel: Mart Zieverink

Opstelling
Keeper: Wessel Baarslag
Achter: Myron Baten, Ramon Landewers, Thomas Porskamp en Teun Pasman (73. Done Emaus)
Midden: Luc Berentsen, Eduardo de Sousa Cavalcante, Roel Bruins en Michel Kamphuis
Voor: Wouter Rexwinkel en Mart Zieverink

Uitslagen 3C
SML - Grol 1 - 3
Vios B. - Gendringen 5 - 3
Doetinchem - MvR 3 - 2
Trias - OBW 2 - 2
Rheden - Ruurlo 1 - 4
Pax - VDZ 2 - 1
VVO - MASV 0 - 1

Stand 3C
1. MASV 24 - 50
2. OBW 24 - 48
3. VDZ 24 - 43
4. Rheden 24 - 41
5. SML 24 - 40
6. Grol 24 - 39
7. Pax 24 - 32
8. Doetinchem 24 - 31
9. VVO 24 - 28
10. Trias 24 - 27
11. Ruurlo 24 - 27
12. Vios B. 24 - 23
13. MvR 24 - 19
14. Gendringen 24 - 17

Meer berichten