Grolse handbalsters zetten flinke achterstand om in overwinning

Algemeen

Bekerwedstrijd HV Grol - SV Schalkhaar

GROENLO - De dames van handbalvereniging Grol speelden voor de beker een thuiswedstrijd tegen het team uit Schalkhaar. Een onbekende tegenstander voor de dames uit Groenlo. De vorige wedstrijd werd na een spannende pot gewonnen. HV Grol speelde met een jeugdig team en kon vrijuit spelen en trok ook dit keer aan het langste eind.

De opdracht was om snel en vol beleving te beginnen om zodoende goed in de wedstrijd te komen. Dit lukte in het begin van de wedstrijd goed en de dames speelden zich zodoende naar een 4-1 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht, dacht iedereen, maar hierna ging Grol aanvallend slordiger spelen met onnodig balverlies als gevolg. Ook verdedigend stond het niet goed en het was wennen aan de nieuwe samenstelling. Hiervan profiteerden de gasten uit Schalkhaar en zij scoorden maar liefst acht keer achter elkaar zodat er een 4-9 stand op het scorebord verscheen. Grol raakte niet in paniek, herstelde zich aanvallend en scoorde drie keer. Ook Schalkhaar wist nog drie keer te scoren zodat met een stand van 7-12 van helft werd gewisseld.
In de rust werd de wedstrijd goed doorgenomen en besloten om anders en feller te verdedigen en aanvallend met meer lef en overleg te spelen. Iedereen voelde dat een beter resultaat zeker mogelijk was; hard werken en met zelfvertrouwen de tweede helft ingaan was het devies. Tot een stand van 8-13 bleef HV Grol tegen de vijf doelpunten achterstand aan kijken. Het team stond deze helft verdedigend uitstekend en de aanval van Schalkhaar wist hier geen raad mee. Snel omschakelen naar de aanval en daaruit scoren en anders de aanvallen zorgvuldig uitspelen, dat was wat de Grolse dames lieten zien. Dit spel werd beloond en halverwege de tweede helft was de opgelopen achterstand weggepoetst tot 13-13. Even werd het een gelijkopgaande wedstrijd, tot 15-15, maar Grol voelde dat er meer in zat. Via goed opgezette aanvallen en twee keer scoren speelde het zich naar een 17-15 voorsprong. Verdedigend alert en aanvallend met geduld spelen tot er een goede kans kwam, het leverde HV Grol uiteindelijk de winst op meet 19-17.
Een goede teamprestatie waar Jitske met acht doelpunten van profiteerde. Samenvattend een mindere eerste helft, en een tweede helft waarin de dames zich goed herstelden en de overwinning verdiend naar zich toetrokken.

Dit resultaat leverde een plaats in de kwartfinale van de districtsbeker Oost op.