Beweeg je fit voor senioren heeft nog plek

GROENLO - 'Zitten is het nieuwe roken'. Bij het ouder worden nemen de bewegingsmomenten en de fitheid af. Wie blijft bewegen, houdt zijn lenigheid intact. Met de juiste oefeningen kan de lenigheid zelfs toenemen. De gezondheid gaat vooruit wanneer men op regelmatige tijden beweegt of sport. Een ander voordeel is het langer uitblijven van gewrichtsklachten. Ook overgewicht zal afnemen. En bij het bewegen in groepsverband worden ook nog eens sociale contacten gelegd. Kortom allemaal voordelen om gezond en sportief de oude dag te vieren. Daarom zijn vorig jaar, op initiatief van een vijftal verenigingen, twee projectleiders aangesteld om in Groenlo activiteiten te organiseren voor deze doelgroep.

In november 2018 is er een informatiemorgen gehouden. Sinds januari van dit jaar zijn de initiatiefnemers gestart met activiteiten voor senioren, vijf verschillende activiteiten begonnen op diverse tijdstippen in de week.

Overzicht activiteiten
Maandagmorgen: twee fietsgroepen, verzamelen 9.30 uur, start 9.45 uur. Dinsdagmorgen: zwemmen bij Marveld, 8.30 uur. Donderdagmorgen: twee wandelgroepen, verzamelen 9.30 uur, start 9.45 uur. Donderdagmiddag: sport, verschillende spelen, Den Elshof, van 15.00 tot 16.00 uur. Vrijdagmorgen: bewegen op muziek, verzamelen 9.30 uur, start 9.45 uur. Alle groepen starten vanuit De Mattelier. Voor en/of na de tijd wordt daar samen een kop koffie gedronken. De dinsdagmorgengroep en de donderdagmiddaggroep gaan rechtstreeks naar resp. Marveld en sporthal Den Elshof.

Wie mee wil doen aan een of meerdere activiteiten, is van harte welkom. Deelname is tot en met juni 2019 gratis. Aanmelden kan bij een van de projectleiders: Maria Jans via domingo.maria.jans@kpnmail.nl/0544-465407 of Jos Porskamp via j.a.m.porskamp@kpnmail.nl/06-19910691.

Meer berichten