Nieuw in Beltrum: ‘Wijzer over je hond’

Sinds 1 april 2019 bestaat mijn bedrijf 'Wijzer over je hond'. Als gediplomeerd instructeur en voedingsdeskundige  en gedragstherapeut (in opleiding) help ik graag mensen wijzer te worden over hun hond. Wat ik erg belangrijk vind in mijn lessen is dat de eigenaar inzicht krijgt in waarom de hond doet wat hij doet en wat de onderliggende emotie is. Mijn interesse in hondengedrag is begonnen toen we 3,5 jaar geleden onze labrador Cooper kregen. Cooper was 10 maanden en had nauwelijks wat geleerd. Hij heeft mij geïnspireerd om te leren wijzer over mijn hond te worden en de opleiding tot gedragstherapeut te gaan doen.

Privélessen
Je kunt bij mij terecht voor lessen van pup tot senior. Belangrijk vind ik dat lessen op maat gegeven worden. Dit kan naar mijn idee het beste 1 op 1 en daarom kies ik voornamelijk voor privélessen. Tot 15 km vanaf Beltrum kom ik aan huis. Ik zie dit als voordeel omdat je uiteindelijk juist wil dat de hond goed in zijn eigen omgeving functioneert. Met privélessen heb je een sneller resultaat, alle tijd voor vragen en kan de training helemaal op jullie afgestemd worden. Ik werk op basis van plezier, respect en vertrouwen tussen hond en eigenaar en streef ernaar dat eigenaren een sterkere band met hun hond krijgen, hun hond leren lezen en begrijpen. Naar mijn idee kan dit niet als we werken met fysieke correcties of intimidatie.

De inhoud van de lessen kan bestaan uit diverse gehoorzaamheidsoefeningen, opvoedtips of bijvoorbeeld sport en spel oefeningen. Mijn lessen hebben een creatieve invulling, maar tegelijk een duidelijk doel. Ik help graag om je hond nieuw gedrag aan te leren, maar ook kunnen we aan de slag met ongewenst gedrag. Naast praktijk vind ik het ook belangrijk dat de eigenaren theoretische kennis opdoen over lichaamstaal van de hond en hoe honden leren. Ook als je een pup of hond verwacht ben je alvast welkom voor een adviesgesprek. Het is erg fijn als je goed voorbereid je nieuwe huisgenoot ophaalt! Voor iedereen is een passende les mogelijk. Zowel puppy's die nog weinig geleerd hebben tot en met volwassen honden.

Gedragsadvies
Bij gedrag wat eigenaren veranderd willen hebben is de eerste vraag die we gaan onderzoeken en beantwoorden ''waarom doet mijn hond wat hij doet?'' Pas als we antwoord hebben op deze vraag kunnen we aan de slag met het gedrag wat we graag anders zien. Het antwoord op deze hoofdvraag zorgt vaak al voor een stukje begrip bij de eigenaren en zorgt ervoor dat we ons kunnen richten op de oorzaak en niet alleen het symptoom bestrijden. Vertoont je hond gedrag waarvan je het moeilijk vindt een manier te vinden om er mee om te gaan neem gerust eens contact op.

Voedingsadvies
Ook voor voedingsadvies ben je bij 'Wijzer over je hond' aan het goede adres. Heeft je hond slechte ontlasting, is hij te dik, te mager of heeft je hond jeuk of een slechte vacht? Neem gerust eens contact op om te kijken wat we met voeding kunnen doen.

Mijn werktijden zijn in overleg zowel doordeweeks als in het weekend. Voor tarieven zie website.

www.wijzeroverjehond.nl of mail naar info@wijzeroverjehond.nl

Bedrijfsgegevens:
Wijzer over je hond
Regina Albers
Waterdijk 1 a
7156nk Beltrum

info@wijzeroverjehond.nl
0652073216

Meer berichten