Directrice van de Sterrenboog Marie-José Koster voor de school, onder het veilingdoek. Foto: Henri Walterbos
Directrice van de Sterrenboog Marie-José Koster voor de school, onder het veilingdoek. Foto: Henri Walterbos

Veiling ten bate van wensenlijstje De Sterrenboog

Algemeen

'De kinderen zijn zeer creatief bezig'

Door Henri Walterbos

BELTRUM - De verbouwing van de school, De Sterrenboog, is in volle gang. Wordt aan de ene kant van de school volop gewerkt aan de laatste handelingen en is zichtbaar hoe de school van binnen een volledig nieuwe frisse look krijgt, aan de andere kant is alles nog bij het oude en is overduidelijk te zien dat de verbouwing geen overbodige luxe is.

Vrijdagavond 24 mei wordt er op de basisschool onder het genot van een hapje en drankje, tijdens het jaarlijkse Sterrenboogfeest, een veiling gehouden, opgezet door enkele ouders en leerkrachten. Veilingmeesters zijn Rogier Piepers en Hans Wolterink. Zij zullen het geheel ludiek aan elkaar praten. Over het waarom van de veiling Anne Groot Zevert: "Na de grote verbouwing in 2000 zijn de lokalen en het interieur weer toe aan vernieuwing en vervanging. Financieel gezien zijn de belangrijkste aanschaffen en verbouwingen gebudgetteerd maar er zijn nog meer mooie ideeën en wensen die nu nog op de 'plank' liggen. Wij als ouderraad hebben besloten dat we voor het einde van dit schooljaar nog alles op alles willen zetten om zo veel mogelijk wensen te realiseren, samen met de leerkrachten en directrice Marie-José Koster." In maart werden Beltrumse ondernemers en verenigingen aangeschreven met de vraag of ze kosteloos items in de vorm van goederen en/of diensten in wilden brengen. "Hierop is ontzettend veel respons gekomen. Daar zijn we heel erg blij mee. We hopen dat er veel Beltrummers op af komen. De medewerking is in ieder geval groot. Bakker Stroet heeft zelfs speciale Sterrenbreudjes in de winkel liggen. Per verkochte zak gaat een euro naar de basisschool toe." Voorbeelden van veilingitems zijn een tuinontwerp, kappersbeurten, een dag een schilder inclusief materiaal, een gezinsfotoshoot, kermis-pretpakket, coachingsgesprekken, dinerbonnen, tuinberegingspomp en een grote vitrinekoelkast. Ook leerlingen van de school brengen veilingitems in. "Ik heb al iets gehoord van leuke dansacts, of een activiteit in het bejaardentehuis, klusjes et cetera. De kinderen zijn zeer creatief bezig."

Visie
Directrice Marie-José Koster, sinds drie jaar verbonden aan de school, vallend onder Stichting Keender, is blij met de gang van zaken. "De school was toe aan een verbouwing die we uitvoeren aan de hand van onze visie. We willen meer open ruimtes en meer groepsdoorbrekend lesgeven. Het is belangrijk dat kinderen niet alleen in hun eigen klas les hebben maar ook in andere ruimtes kunnen zijn. "Alles ging in overleg en instemming van Keender. Wij zijn de eerste school van de stichting die volgens de visie het gebouw gaat renoveren. Omdat we zijn gekrompen de afgelopen jaren hebben we drie lokalen leeg staan die we op dit moment verhuren aan Kinderopvang de Belhamel. Het gebouw blijft aan de buitenkant hetzelfde." De komende jaren verwacht Koster geen krimp. "Ik heb uitgerekend dat we de komende vier jaar steady blijven. We hebben nu zeven groepen, en dat blijft zo."

Ultieme plaatje
"We hebben het ultieme plaatje bedacht, hoe we het het liefst zouden willen hebben," gaat Koster verder. "Een aantal zaken die minder noodzakelijk zijn, hebben we geschrapt, maar blijven wensen, zoals een boomhut binnen in de aula, allerlei poefjes, nieuwe meubels, zonwering. We gaan wel kijken hoe we dat toch aan kunnen schaffen. We vinden het belangrijk dat de school duurzaam is. We willen de kinderen ook bekend maken met duurzaamheid. We willen daarom in de klassen afvalscheidingsytemen. Zo leren kinderen dat ze duurzaam om moeten gaan met spullen. Door middel van de veiling hopen we dit allemaal te kunnen verwezenlijken. Daarnaast hebben we al een bijdrage gekregen van het Naoberfonds, hebben we een tulpenactie gehouden en gaat groep 8 kaarten verkopen voor hun eindejaarsmusical die ze drie keer gaan opvoeren. Omdat we hier met een verbouwing zitten gaan we daarmee naar Dute toe." Hoeveel geld er nodig is wil de directrice niet kwijt. "We houden in de gang wel een thermometer bij waar we iedere keer als er geld binnenkomt zand in doen, zodat de meter stijgt. De leerkrachten dragen zelf ook bij aan de veiling door middel van het aanbieden van diensten als een avond oppassen, een keer koken of taarten bakken voor een verjaardag." Ook Hassinkhof doet mee op 24 mei. "Zij gaan iets van een bingo organiseren ten bate van de school. Zij willen graag meedoen. Als het weer het toelaat doen we de veiling buiten. Tijdens de veiling is er een mobiel pinapparaat."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant