Rechts op de foto Fons Reinders, in het midden  burgemeester Annette Bronsvoort en links echtgenote Gemma van Fons Reinders. Foto: Ferry Broshuis
Rechts op de foto Fons Reinders, in het midden burgemeester Annette Bronsvoort en links echtgenote Gemma van Fons Reinders. Foto: Ferry Broshuis

Fons Reinders uit Groenlo koninklijk onderscheiden

'Je doet zeven dagen per week vrijwilligerswerk'

Door Ferry Broshuis

GROENLO - Tijdens de familiedag van de stichting De Lichtenvoorde werd zaterdagmiddag vrijwilliger Fons Reinders door burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre verrast met een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bronsvoort zei dat die onderscheiding ruimschoots is verdiend want al ruim 25 jaar is Fons Reinders actief voor De Lichtenvoorde en voor de bewoners op de woonlocatie Schans/Jaartsveld in Groenlo. Dat 25- jarig jubileum werd zaterdag ook gevierd. Hij is als vrijwilliger zeven dagen per week op de woonlocatie aanwezig om hand-en-spandiensten te verrichten en hij helpt cliënten met de verzorging van hun huisdier en helpt bijvoorbeeld ook met uitstapjes en activiteiten als de avonddriedaagse.
Verder is hij aanwezig om allerlei tuinklusjes te doen, zoals het maaien van de bermen, inzaaien van de bloemperken en het onkruidvrij houden van de omgeving. En altijd is hij op afroep aanwezig wanneer zich een bijzondere situatie voordoet.

Burgemeester Bronsvoort gaf hoog op van de verdiensten van Fons Reinders, want behalve de werkzaamheden die net zijn genoemd is hij vanaf 2010 ook nog eens vrijwillig begeleider bij de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. Hier maakt hij wekelijks een wandeling met meerdere bewoners waaronder zijn voormalige buurman. Twee ochtenden in de week wandelt hij met de bewoners en gaat met hen koffiedrinken of neemt hen mee voor een potje biljart. "Fons Reinders zorgt door al zijn activiteiten mede voor het welzijn van de medemens en je leeft in de wereld niet alleen voor jezelf," zo zei de burgemeester.
De eerste burger van Oost Gelre zei ook dat ze deze familiedag een zeer aangename bijeenkomst vond en merkte op dat ze zeker nog terug zal komen om deze mooie voorziening nog beter te leren kennen.
Veel applaus en felicitaties vielen Fons Reinders ten deel.

Meer berichten